obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Deel je ervaring!
 Onderwerp afdrukken
problemen met Cam/c1+ installatie
finse
Met dank voor de discussie, en met alle respect, in mijn originele posting heb ik benoemd dat ik naar de meest recente software ben geupdate, Maakt Sony ook melding van op haar site.
De CAm en smartcard worden gewoon herkend, en is trowuens geleverd door Ziggo, zit zelfs een ziggo sticker op de Cam.

Ik zoek het eerder in de verbinding, kan daar iets mis mee zijn, ik ben in de veronderstelling dat digitaal, dus 1en en 0en, niet zo gevoelig zijn voor storing, ook omdat NL1,2,3 ed wel gewoon doorkomen. Nogmaals, de TV geeft vanaf RTL4 kort de programma en netgegevsn weer omdat over te springen op 'geen signaal'. Dits is geen stroingsmelidng van de CAM/smartcard, maar van de SonY TV zelf.

Ziggo geeft aan dat ik moet proberen om de TV dmv en korte gesylde kabel aan de aansluiting van Ziggo te zetten, dus datr is het enige dat ik nog zou kunnen proberen, dan is er iets mis in de bekabeling die ik zelf zo netjes heb weggewerkt. Ok ten overvloiede, analoog is redelijk, ik verdenk Ziggo er wel van dat bv de NL netten slechter zijn analoog om de noodzaak om op digitale tv over te gaan expres verslechterd. Ik weet het, het is nog al een beslissing, en door mij niet te bewijzen, maar ik vind het analoge signaal er niet beter op geworden.

Ik woon wel in een jaren 70 huis, waar je relatief veel kabel nodg hebt om de TV op de plek te zetten waar je 'm wilt hebben. Als in de jaren 80 toen dit werd Centrale antenne systeem werd geinstalleerd de ziggo van toen z'n zin had gekregen had de TV nu in de gang gezeten, want daar zit de aansluiting.
 
mightymouse
Thx Leon,

ik ga het proberen en ik laat jullie weten of het goed gegaan is.

Mighty
 
mesa57
Vreemd dat je zonder cam ned2 en ned3 krijgt.
Is ned1/2/3 ook in HD dan ?
Ziggo heeft namelijk ned1/2/3 HD op kanaal 1, 2 en 3 gezet en de SD varianten zijn verhuist naar kanaal 71, 72 en 73
Eigenlijk zou je zonder CAM alleen ned1 HD (en nog een paar andere) moeten krijgen.

Lijkt wel of je DVB-T signalen ontvangen (digitenne), daar is ned1,2 en 3 namelijk wel ongecodeerd te ontvangen. Er zit ook een dvb-t tuner in je tv ....
Gewijzigd door mesa57 op 11-11-2009 20:42
 
finse
Een goede suggestie, dat van die dbvT tuner, maar ik weet zeker dat ik kabel heb geselecteerd, het blijft gek, wel 1,,3 in HD, ook zonder de Cam, en de rest geeft de melding geen signaal.

Ik ga er nog even naar kijken, en ook naar de bekabeling, suggestie Ziggo, zet 'm vlak bij het punt waar de kabel binnenkomt, en sluit aan met een max 3 meer lange gesylde kabel, dan kan ik problemen met de bekabeling uitsluiten.
 
arjenhk
Ik heb ook een sony 32w5500. Herkenbaar probleem. Netjes volgens procedure alles geinstalleerd ( eerst digitale kanalen ophalen en dan Ci+ module). Herkent 257 kanalen. Echter 60 a 70 % van alle kanalen geeft geen signaal, of heel kort beeld dat daarna wegvalt. oa rtl4,5, sbs maar ook eurosport HD en veel van de andere zenders die ik in de gratis preview periode moet kunnen zien geven geen signaal zonder foutmelding. Heb een korte gesealde kabel van 3 meter.Ziggo gebeld. Mvr daar geeft zonder meting aan dat het niet aan het analoge signaal kan liggen en dat het wel moet liggen aan de CI+module of mijn tv...Ga nu maar eens met de verkoper bellen of hij deze problemen herkent. Iemand anders nog ideeen of suggesties?
 
mesa57
@arjenkh : dit is een ander probleem, dus het zou handig geweest zijn als je een eigen topic geopend had.
Heb je al een geprobeerd met een kabel direct tussen het AOP in je meterkast en de TV ?
 
finse
Mesa, dank voor je commentaar, echter, het probleeem dat arenk schetst lijkt erg op dat van mij, ook bij mij raadt Ziggo aan om het met een korte kabel direct op het uitgifte punt te proberen, ga ik dit weekend even doen want ik moet de TV er voor versjouwen.
Ik heb zo'n gevoel dat er geen defect is, maar dat Ziggo bepaalde plekken gewoon niet klaar is, ik kom na dit weekend terug als ik dit geprobeerd heb.

Overigens het gebruik van de verkeerde tuner sluit ik nu uit, als ik de T tuner gebruik krijg ik 20 kanalene zonder signaal, maar over de kabel 257 kanalen, maar bij bijna geen een een signaal, terwijl de TV zelf zegt dat het signaal sterk is.
 
dagny
Ik kan melden dat een sony 40z5500 precies dezelfde problemen vertoond als de 32w5500 van arjenhk. Dit is mij te toevallig. Eerst netjes de firmware geupgrade, daarna de procedure doorlopen. Ook ik heb ned 1 maar ook het zenderoverzicht ziggo en nog wat andere zenders beschikbaar zonder smartcard. Ik geloof niet in een te lange kabel daarvoor is het signaal te sterk. Volgens mij is het de firmware die onvoldoende aansluit op het Ziggo Cable netwerk zoals ze bij Sony zelf zeggen.
 
dagny
Ik ben er uit!. Bij mij zat de module er toch verkeerd in. Hier kwam ik op door ook te kijken naar andere tv's en hun installatie. http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/lg-42lf7300-review-ziggo-ci-cam-20090918/ laat zien dat de dikke zijde van module naar achteren gericht moet worden met tevens de plaatsing van de smartcard. Succes..
 
mightymouse
Bij mij is het niet gelukt.

Ik krijg nog steeds het zelfde bericht. Error, toestel certificaat.
Ik heb de tv geprobeerd te updaten via de firmware van Samsung. ( mijn tv is de LED Samsung EU40B6000 )
Ook via Plug and Play gaat hij niet naar de fabieksinstellingen.

Weet iemand anders nog een oplossing?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'problemen met Cam/c1+ installatie', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Problemen POP accounts Storing : 6 28-08-2017
Problemen met Port Forwarding. Algemene computer en software vragen. : 11 26-06-2017
Ziggo Connect Box wifi problemen Apple / Windows Algemene computer en software vragen. : 5 07-01-2017
Problemen open NAT krijgen voor 2 pc's voor BO3 Algemeen : 12 10-01-2016
Ziggo geeft IPv6 adressen uit, daardoor problemen met VPN. Instellingen software : 1 09-12-2015
Advertentie