obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Abonnementen, acties en voorwaarden » Wat verandert er?
Meld hier verbeteringen en verslechteringen in de voorwaarden.
 Onderwerp afdrukken
Internetklanten Orange/T-Mobile naar Ziggo
Zippo
mini-orange[73]
Internetklanten Orange/T-Mobile naar Ziggo

Mobiele aanbieder T-Mobile wil af van zijn internetklanten. Ziggo koopt de circa 140.000 kabelinternetklanten. De woordvoerders van beide bedrijven bevestigen geruchten daaromtrent tegenover ZDNet. Met KPN zouden gesprekken lopen over een overname van de ADSL-afnemers, maar dit zijn vooralsnog speculaties.

T-Mobile kocht internetaanbieder Orange Nederland vorig jaar van France Télécom. Daarmee kwam het Duitse telecombedrijf automatisch ook in het bezit van de kabelklanten van Orange. Maar T-Mobile zou zich op mobiele telefonie willen concentreren.

Contract ontbonden
De kabelklanten van Orange ontvangen breedbandinternet via het kabelnetwerk van Casema (nu Ziggo). De kabelaar neemt daarbij de verbindingen en de helpdesk voor zijn rekening, terwijl Orange voor de service zorgt. Tussen beide bedrijven gold een zogenaamde shared business value-overeenkomst.

"Dat contract is ontbonden. Wij zijn nu volledig eigenaar van die klanten", bevestigt woordvoerder Gradus Vos. Ook T-Mobile woordvoerster Priscilla Tomasoa beaamt dit. Onbekend is hoeveel Ziggo heeft betaald voor de circa 140.000 klanten, die overigens al bij Casema/Ziggo in de boeken stonden.

Voor de klanten zelf zal er weinig veranderen, zegt de woordvoerder. De dienstverlening blijft immers hetzelfde. Waarschijnlijk worden afnemers wel omgezet naar de producten van Ziggo. De overname is door Ziggo intern al bekendgemaakt, maar het bedrijf heeft het nieuws nog niet actief naar buiten gebracht.

ADSL-klanten naar KPN?
T-Mobile zou ook gesprekken voeren met KPN over de overname van de ADSL-klanten van Orange, zo willen geruchten. Tomasoa van T-Mobile kan dit niet bevestigen. "Dit zijn enkel speculaties en die zijn er altijd in deze markt", zegt ze desgevraagd. KPN gaat nooit in op geruchten, antwoordt ook KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn. "Als wij iets te melden hebben, komen we daar vanzelf mee naar buiten."

Deutsche Telecom, het moederbedrijf van T-Mobile, maakt er alvast geen geheim van dat de Nederlandse internetprovider te koop staat. Orange Breedband werd "aangekocht als onderdeel van de overname van Orange Nederland, met de bedoeling om te verkopen", zo lezen we in de toelichting op de jongste kwartaalcijfers van Deutsche Telecom. Het bedrijf waardeert Orange, dat een eigen ADSL-netwerk heeft, op 133 miljoen euro.

Met dank aan orange07
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Internetklanten Orange/T-Mobile naar Ziggo', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
port 9 voor wake on lan doorsturen naar mac van pc Hardware instellingen : 55 26-06-2023
Connectbox port forwarden naar Fritzbox Hardware instellingen : 55 29-03-2023
Advertentie