obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Draadloos internetten met wifi geeft vaak problemen. De snelheid is traag, de verbinding valt weg. Het kanaal is bezet. Hier zijn vragen, oplossingen en tools. Ziggo levert de volgende WiFi routers: Netgear JWNR 2000, Netgear WGR 614, Sitecom WL 582, Sitecom WL 351, Sitecom WL 153, Sitecom WL 341. Internet Dongles: Netgear WNDA3100V2, Netgear WN111, Sitecom WL172, Sitecom WN344. Maar voor andere types als Linksys, D-Link, Cisco, TP-Link kunt u ook uw vragen stellen.
 Onderwerp afdrukken
WiFi Router achter Ubee
astie
ja als ik met de Ubee ben geconnect kan ik gewoon de Sitecom pingen. Ook de instellingen aanpassing gaat snel.
IP UBEE: 192.168.178.1
IP Sitecom: 192.168.178.10 (en ingesteld als Ziggo zei met DMZ host en Static-ip op de Ubee)
 
kobus1960
Zet de Ubee even gewoon standaard, reset m desnoods.
DMZ host heb je volgens mij niet nodig.

Ik zou de standard gateway van de sitecom wat hoger zetten.
Eind getal 30 of zo. Je Sitecom DHCP uitzetten en LAN LAN aansluiten.
Dan is de Sitecom een switch zonder DHCP maar met WiFi, blijft bereikbaar
en de Ubee is de baas. 1 netwerk.
 
Tommiegun
? Waarom heb je de sitecom in een dmz geplaatst je gebruikt deze in feite als switch, ik neem aan dat je gezien het gekozen netwerksegment voor de sitecom je geen gebruik maakt van de extra functionaliteit van de sitecom. Heb zelf een soortgelijke configuratie en heb alles uit staan (firewall, nat etc.). Upnp kan je aanzetten.
- Wat je nog eens zou kunnen proberen is te kijken welke gateway je PC gebruikt (dosbox -> ipconfig), dit zou het adres van de ubee moeten zijn, je dns servers moeten de in de ubee ingestelde dns servers zijn.

Volgens zijn de ziggo instellingen bedoeld als je de router in de ubee niet gebruikt.

controleer in elk geval eens de instellingen en probeer het anders eens met een fixed ip adres op je computer inclusief gateway en dns server.

Oh ja en overbodig waarschijnlijk vernieuw je config regelmatig na een wijziging (beste is nog wel het opnieuw opstarten van de hele keten)

Succes!
 
kobus1960

Quote

Volgens zijn de ziggo instellingen bedoeld als je de router in de ubee niet gebruikt.


Even het onderschrift juist weergeven, staan er voor de EVM én de EVW.
 
Tommiegun
Yep, ik ken deze. Wat Astie volgens mij wil is het ubee modem alle netwerk afhandelingen te laten verrichten (dhcp, firewall etc.), de sitecom dient niet als router! (lan-lan aangesloten) maar als switch en range extender, zoals je ook al aangaf in een eerdere post. De instellingen moeten dan ook niet gezocht worden in de instellingen van de router maar aan de instellingen in de sitecom.
 
briolet

Quote

astie schreef:Echter merkte ik dat als ik de Sitecom via de wan-poort aansluit hij wel goed functioneerd. Maar dat wil ik juist net weer niet!

Zoals Tommiegun terecht opmerkt will jij de sitecom als brug gebruiken als je die wan niet gebruikt en DMHC uitschakeld. Dan is het niet meer als een switch met wifi mogelijkheden. De hele procedure van router-achter-router is dan niet nodig. Je moet dan wel de sitecom in brugmode zetten.

Zelf heb ik ook 3 'routers' achter elkaar. De Ubee met daarachter mijn eigen netwerk op de dmz. Het eigen netwerk bestaat uit twee airports, eigenlijk dezelfde opstelling die jij nu probeert te maken. De eerste airport is de echte router, de tweede staat in brugmode en is alleen een extra wifi punt. Ik heb een zogenaamd roaming netwerk waarbij de verste wifi de data niet via de lucht naar de andere wifi zend, zoals bij een extended netwerk, maar via de ethernet kabel. Hetzelde als jij wilt, maar ik heb de wifi in beide aanstaan.

Nu is de documentatie van mijn router heel onduidelijk over de werking van wan poort in brugmode. In de manual wordt hij via een lan poort met de eerste router aangesloten bij een roaming netwerk, maar op de knowledge site van apple verbinden ze hem via de wan poort. Zelf krijg ik het gevoel dat deze poort intern vanzelf een lan-poort wordt als ik voor brugmode kies. Maar dat zal zeker merk specifiek kunnen zijn.
 
kobus1960
Zie post 12, gewoon DHCP uitzetten, dan is ie switch, wel eerst de Sitecom een
eigen IP adres geven welke past in de range van de Ubee. Heel simpel.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'WiFi Router achter Ubee', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Waar is de 2,4 WiFi Algemeen : 6 17-12-2023
zonnepanelen verbinden met wifi Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 4 05-09-2023
omruilen Giga modem voor modem dat wifi 6 ondersteunt Klacht over Ziggo : 3 22-08-2023
Wifi punt Zyxel Wap6807 Algemene computer en software vragen. : 8 16-01-2022
ASUS Router RT-AC66U_B1 IPv6 activeren Hardware instellingen : 2 25-11-2021
Advertentie