obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Wil je meer apparatuur aansluiten op je internetverbinding dan heb je een router nodig. Ziggo levert nu de Ubee EVW3200 en de Cisco EPC3925, daarin zit al een router met wifi.
 Onderwerp afdrukken
twee routers
briolet
Je zult ook wel dat andere topic gezien hebben waar precies hetzelfde probleem speelde bij een andere router combinatie. Daar was het ook niet oplosbaar totdat de oplossing met een andere router plots wel lukte. DHCP uit en dan op de lan aansluiten zou eigenlijk altijd moeten werken en de meest simpel oplossing zijn. Maar blijkbaar zit er iets in sommige routers dat toch nog roet in het eten gooit. Dan zou omwisseling van beide routers een oplossing kunnen geven, maar dat zou het laatste redmiddel moeten zijn omdat dat veel extra werk oplevert.

En eigenlijk zou het IP adres van de tweede router ook het probleem niet mogen zijn zolang het niet het identiek gelijke statisch adres is van de eerste router. Je wilt het alleen vast zetten om, bij de settings te komen. Ook al weet je dat tweede IP adres niet, het internet zou niet geblokkeerd moeten zijn.

Mijn vraag is nu of de computers op de eerste router wel internet toegang hebben.

Een geheel andere oplossing die ook zou moeten werken is om op die tweede contactdoos niet de router aan te sluiten maar een switch. Een gigabit switch kost maar een paar tientjes en is altijd makkelijk om te hebben. Dan hang je de tweede router met de wan poort aan de switch en gebruikt die lan poorten niet meer. Volgens mij moet dat bijna werken met fabrieksinstellingen. Enige nadeel is dat je niet meer bij de settings van de router komt via het netwerk en dat je die instellingen moet doen terwijl hij nog los aan de computer hangt. En als je iets opnieuw wilt instellen moet je hem weer los achter een computer hangen.
 
reem1999
Oei, ik moet ff flink bijlezen ... en proberen te begrijpen. Ga ik doen, maar wordt pas (over)morgen.

Ondertussen deze vraag voor julliover de 1e route, waar ik deze optie vond: zie bijlage
reem1999 voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
briolet
Is inderdaad een hele story geworden met waarschijnlijk teveel info.

Een andere optie die je kunt gebruiken is gewoon de DHCP op de tweede router aan laten en deze via de WAN poort te verbinden. Het enige dat dan nog belangrijk is, is dat beide routers wel een verschillend IP adres hebben. Het wordt dan een probleem om via een computer die aan de eerste router hangt bij een computer te komen die aan de tweede router hangt. Maar als ik je allereerste bericht lees heb je nu slechts één computer die straks achter de tweede router komt. Dus die toegang zal op dit moment geen probleem zijn. En richting internet zouden beide wifi punten dan ook moeten werken. Dus met een telefoon of tablet kun je gewoon het internet op. Op lange termijn zie ik bij zo'n oplossing meer ongemakken dan met de oorspronkelijke suggestie.

Ik denk misschien teveel aan mijn setup waar ik gewoon vanuit elke computer bij data op de andere computer of server wil kunnen komen.

De implicaties van de opties uit je screenshot ken ik niet, dus daar heb ik geen antwoord op. Zijn opties die ik niet ken. Jammer dat de handleiding een heleboel opties niet eens noemt, laat staan verklaart.
 
Black Tiger

Quote

Dan hang je de tweede router met de wan poort aan de switch en gebruikt die lan poorten niet meer.

Waarom dan nog de switch ertussen? Dat maakt dan toch ook geen verschil meer als je toch de router op WAN hangt? Of mis ik hier iets?
Ik weet niet meer zeker welk ander topic dat was, maar ik kon niet ter plaatsen gaan kijken, ben vaker dat probleem tegen gekomen en als ik ter plaatse was kon ik het alsnog oplossen. Tot nu toe ben ik nog geen enkele situatie tegen gekomen waarbij de router niet als switch ingesteld kon worden en via de LAN gebruikt. Topics zeggen me daarom niet altijd alles. Leken zien soms kleinigheden over het hoofd (bijv. ooit lukte het ook niet had er eentje mac filtering aan staan, dat werkte bij die router ook op de LAN).

De funkties van het screenshot kan ik wel uitleggen denk ik.
De screenshot laat de routes zien. DHCP routing geeft aan dat de route die opgenomen wordt in de ARP tabel van de router, via dhcp geregeld wordt.
Dus zeg maar dat als dhcp een ip uitdeelt, de router ook meteen weet welke routing er gevolgd moet worden.
Dit is eigenlijk op zowat alle thuisrouters standaard van toepassing maar kan hier dus uitgezet worden, da's handig voor als je static routing wilt gebruiken.

Multicast routing gaat meer over een ander gereserveerd netwerk (o.a. het 224 netwerk) waar de routers onderling dan over communiceren in plaats van over het LAN netwerk, hetgeen normaal het geval is. Je zou dat eens uit kunnen zetten want dat gebruiken wij thuis normaliter niet. De Asus "kijkt" dan misschien sneller op het LAN netwerk dan op het multicast netwerk.
Ik zou het in elk geval eens proberen met die instelling op Disabled.

Static routes staat uit en dat is ook goed, daar kun je zelf statische routes mee aangeven, afwijkend.
Bijv. als je in de 192.168.1.x netwerk range zit en alle verkeer daarvan moet over een andere range naar buiten, dan kun je dan via static routing aangeven. Vooral handig als je meerdere internet aansluitingen hebt. In de pc kan het ook als je meerdere netwerkkaarten hebt, zodat de pc weet via welke netwerkkaart welk verkeer gezonden moet worden.
Greetings, Black Tiger
 
briolet

Quote

had er eentje mac filtering aan staan, dat werkte bij die router ook op de LAN

mac filtering werkt soms onlogisch, ook op mijn airport. Bij de airport kun je een draadloos gastnertwerk creëren, naast je gewone netwerk. Heeft een eigen naam en inloggen via dat netwerk geeft geen toegang tot het interne netwerk, alleen tot het internet. Leek heel handig om kennissen toegang tot internet te geven als ze op bezoek waren. (laptop/mobieltje)

Maar toen ik het gastnetwerk wilde gebruiken bleek hier ook mac filtering op toegepast te worden. Lekker handig om elke gast aan je lijst te moeten toevoegen. En is ook een beetje overbodig omdat deze mensen toch al niet op het interne netwerk kunnen. Maakte direct het gastnetwerk nutteloos voor mij. Was òf gastnetwerk uit, òf mac filtering uit. Werd dus het eerste.

Nu moeten mijn gasten (familie) maar direct toegang krijgen op het interne netwerk. Heeft voor hun wel als voordeel dat ze vanuit hun laptop direct op de laserprinter kunnen uitprinten. Zelfs de scanner kunnen ze remote gebruiken. En de rest van de computers heeft toch weer een eigen wachtwoord.

En nu ik de Ubee EVW3200 er van Ziggo voor gekregen heb kan ik dat als echt gastnetwerk gebruiken. Standaard staat daar de wifi uit, maar ik kan het op verzoek even aan zetten voor gasten. En van daar uit kun je ook niet het interne netwerk op.Wink
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'twee routers', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Hilversum klaar voor Gigabit-internet, twee derde van Nederland zsm Ziggo nieuws : 1 12-11-2019
kan wifispots al ruim twee weken niet activeren. Klacht over Ziggo : 4 26-04-2016
2 routers / Ubee modem/router gescheiden netwerk Eigen netwerk : 36 12-07-2014
2 Routers achter EVW3200 WiFi, draadloos netwerk : 5 24-01-2014
WiFi erg instabiel, graag experttips om mijn routers in te stellen Storing : 7 17-04-2013
Advertentie