obey-robots.txt
02 December 2016, 19:05
Navigatie
Ledenenquête
Fox Sports prijs p/m.

Elders 10 Euro minder, bye bye Ziggo
Ledenenquête: Fox Sports prijs p/m. Elders 10 Euro minder, bye bye Ziggo 44% [4 stemmen]
44% [4 stemmen]

Ik blijf bij Ziggo.
Ledenenquête: Fox Sports prijs p/m. Ik blijf bij Ziggo. 56% [5 stemmen]
56% [5 stemmen]

Stemmen: 9
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 21-08-2016

Enquête-archief
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
Ziggo Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Meld hier storingen in uw analoge ontvangst.
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
 Onderwerp afdrukken

Ziggo schrapt Duits en Franstalige zenders uit analoge basispakket

Zippo
In de hele provincie Limburg verdwijnen de Duitse zenders RTL, Sat 1, SRW, de Franse zender TV5Monde en het koopkanaal ShopZo Suus uit het analoge basispakket van Ziggo.

Volgens een brief die de kabelmaatschappij naar abonnees heeft gestuurd gaat dat op 21 april in. Ziggo voert de pakketwijziging door om op het kabelnet meer ruimte te hebben voor digitale televisie. Op de ruimte die een analoge zender inneemt, kunnen acht digitale zenders doorgestuurd worden.

Een woordvoerder van Ziggo zegt dat de keuze voor de te verdwijnen zenders is gemaakt op basis van kijk- en luisteronderzoek en ook technische overwegingen. Vooral het verdwijnen van de Duitse zender RTL uit het pakket is opvallend. Een paar jaar geleden kwamen duizenden Limburgers in opstand, toen de zender moest verdwijnen ten faveure van het Italiaanse Rai Uno.

Ellie Wijman, voorzitter van de Programmaraad Limburg is ook nu niet blij met het verdwijnen van de zender. „Duidelijk moet zijn dat wij als programmaraad in deze pakketwijziging geen stem hebben. Het is een besluit van Ziggo en als mensen daar bezwaar tegen willen maken, moeten ze bij Ziggo zijn en niet bij ons."

De woordvoerder van Ziggo laat weten dat het niet mogelijk is om te protesteren tegen de voorgenomen wijziging. „Tijden veranderen. Inmiddels beschikt bijna de helft van al onze aansluitingen in Nederland over digitale televisie. Daarnaast is het zo dat toen een paar jaar geleden RTL verdween, mensen geen alternatief hadden. Nu is het zo dat voor dezelfde abonnementsprijs dezelfde kanalen plus nog veel andere zenders beschikbaar zijn via digitale televisie. Daarvoor moet alleen wel eenmalig een decoder aangeschaft te worden." Overigens verdwijnt in Weert ook TV Limburg uit het analoge pakket, gaat in Maastricht Omroep Eijsden uit het pakket en zal in Eijsden Omroep Maastricht niet meer analoog te ontvangen zijn.


Bron Dagblad de Limburger
Zippo. Niet meer in mijn sas met Cogas.

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.

Oplossen van een E16, E19, of E30 melding op TV.
Log in op je Mijn Ziggo account. Ga naar Mijn Instellingen/Smartcard. Klik op de button "Herstel".
 
Decibert
Vergeet hierbij niet te vermelden dat er bij die folder, die ik zelf ook heb gehad, ook een tegoedbon zit. Na het aanschaffen van een ontvanger kan die bon samen met het aankoopbewijs opgestuurd worden om ofwel €25,- of €50 retour te ontvangen op een standaard of HD ontvanger respectievelijk, als tegemoetkoming om de drempel om "over te stappen" minder hoog te maken. Let op! Dit geldt níet voor een hard disk recorder!

Verder worden in nog veel meer gemeentes door heel Nederland dergelijke wijzigingen doorgevoerd. TV Monde en Rai Uno zijn bijvoorbeeld ook buiten Limburg geofferd.
Gewijzigd door Decibert op 25-03-2009 17:13
 
jd1948
vind het schandalig wat ziggo doet 5 zenders minder maar wel evenveel betalen vraag of dit zo maar kan betalen hetzelfe voor minder service ziggo bedankt het is te merken dat hier alleen ziggo is doen met de klanten wat ze willen want wij kunnen niet anders of een schotel plaatsen
het is een grof schandaal
 
Decibert
Voor een aantal van de Duitse zenders en TV5 is het op hun verzoek geweest, alleen nog maar in digitale kwaliteit te worden doorgegeven. Dit is namelijk de standaard tegenwoordig, daar meer dan de helft van alle huishoudens in Nederland gewoon digitaal kijken.
Overigens leveren ze nog steeds dezelfde service. 60 digitale zenders voor €16,25. Als jij echter apparatuur gebruikt die daarvoor niet geschikt is, zul je bepaalde diensten missen.
Er worden geen kosten bespaard door die analoge zenders niet meer door te geven. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste zitten ze gewoon nog in het abonnement, Ziggo moet dus nog gewoon de rechten betalen.
Ten tweede, als ze de doorgave volledig stop zouden zetten, dan nog zou het weinig verschil maken. Het grootste gedeelte van de €16,25 is onderhoud van de kabel, klantenservice etc. De zenderrechten zijn uiteindelijk per abonnement maar een paar dubbeltjes.
Daarom kan Ziggo ook af en toe zenders toevoegen zonder de kosten te verhogen. Maar ja, daar hoor je niemand over natuurlijk.

het is te merken dat hier alleen ziggo is doen met de klanten wat ze willen


Grammaticaal net zo veel onzin als de inhoud. Als je geen Ziggo meer wilt, stap je toch over op Digitenne of de schotel. Ziggo is één van de weinigen met maandcontracten.
 
gedwongen gebruiker
Waarom gekozen voor het verwijderen van 'normale tv zenders' en niet er een of meer onzin, reclame zenders verwijderd.
Ik ben ook gedwongen om spullen aan te schaffen die ik eigenlijk niet wil, en wat ook maar bruikbaar is voor 1 (een )TV, voor elke andere TV in huis moet je een apart kastje kopen en dus vermoedelijk ook een abonnement,
Verder heb ik geen zin om nog meer kastjes in huis te halen.
Met de moderne, platte TV's heb je geen ruimte om dat kastje ergens op te stellen en dus staat het noodgedwongen op de grond stof te vangen. TV met ingebouwde digitale ontvanger bestaat niet
 
gedwongen gebruiker
jd1948 schreef:
vind het schandalig wat ziggo doet 5 zenders minder maar wel evenveel betalen vraag of dit zo maar kan betalen hetzelfe voor minder service ziggo bedankt het is te merken dat hier alleen ziggo is doen met de klanten wat ze willen want wij kunnen niet anders of een schotel plaatsen
het is een grof schandaal


Je zal wel moeten, want binnen afzienbare tijd zijn alle analoge zenders verdwenen. Het KPN systeem werkt niet goed in Limburg en er zijn geen Duitse zenders mee te ontvangen, het enigste alternatief is een schotel
 
Decibert
Waarom gekozen voor het verwijderen van 'normale tv zenders' en niet er een of meer onzin, reclame zenders verwijderd.

Kennelijk is er meer vraag naar wat jij "onzin" noemt (overigens ook mijn smaak niet).

dus vermoedelijk ook een abonnement,

Neen, zie hier
http://www.ziggo....smartcards

TV met ingebouwde digitale ontvanger bestaat niet

Onzin, wordt alleen (nog) niet ondersteund. Betekent dat het meestal wel werkt, maar dat Ziggo geen ondersteuning kan bieden als dat níet het geval is.

Eerst even rondneuzen voor je uitspraken doet dus.
Gewijzigd door Decibert op 24-04-2009 01:03
 
rrozema
Nou, de apparaten die een decoder aan boord hebben zijn over het algemeen alleen bedoeld voor terra (DVB-T) en vrijwel nooit voor cable (DVB-C). Het is in dit geval geen kwestie van 'geen ondersteuning', maar 'geen werkend apparaat te vinden'. Blijkbaar is er in andere landen meer markt voor digitale ontvangst via de ether en worden die apparaten daarom wel gemaakt. Maar voor cable zijn simpelweg de apparaten niet beschikbaar. Ik denk dan ook dat ik gedwongen gebruiker hier gelijk moet geven.

Ik heb zelf ook een lcd tv van Samsung, maar de ingebouwde decoder is enkel geschikt voor terra en dus niet voor de cable van Ziggo. Met als gevolg dat ik nu dus een extra ab nodig heb, altijd de tv moet omschakelen etc. Ik had dit persoonlijk ook veel liever anders gezien. De verschillende standaarden voor ether, kabel en satteliet maken digitale ontvangst onhandig voor de consument. En helaas is de enige reden die ik kan verzinnen voor het bestaan er van dat het handig is voor de aanbieders. Wij als consument zijn hier de dupe van.

@Decibert, ik bewonder je optimisme maar ik kan me toch echt niet voorstellen dat er mensen zijn die voor hun plezier naar een kanaal als ziggo tv, ShopZo-Suus of een van die vele andere teleshopping programma's gaan zitten kijken. En 's nachts die 06 sex nummers daar kijkt toch ook helemaal niemand naar... Die programma's worden enkel geleverd omdat de leverancier er dik voor betaalt. Kortom, die worden ons -als betalende klant- door de strot geduwd en je hebt het maar te slikken. Maar de daarvoor benodigde bandbreedte gaat dus wel van de beschikbare bandbreedte af waar content op hoort te zijn waar wij voor betalen... En dan krijg je natuurlijk weer de standaard opmerkingen als 'door die extra inkomsten kunnen we de abonnementsprijs lager houden', maar dat geloof ik in ieder geval al lang niet meer...
 
Decibert
Nou, de apparaten die een decoder aan boord hebben zijn over het algemeen alleen bedoeld voor terra (DVB-T) en vrijwel nooit voor cable (DVB-C).


Toestellen met verschillende modules zijn op dit moment een veel gebruikte methode om digitaal te kijken, ook via de kabel. Moet je er gewoon op letten welke module je aanschaft.

ik kan me toch echt niet voorstellen dat er mensen zijn die voor hun plezier naar een kanaal als ziggo tv, ShopZo-Suus of een van die vele andere teleshopping programma's gaan zitten kijken. En 's nachts die 06 sex nummers daar kijkt toch ook helemaal niemand naar...


Smaken verschillen, maar dit is gewoon een aanname.
Geen loonstrookje van Ziggo B.V. Wink
De feiten scheiden van de emoties
 
gedwongen gebruiker
Decibert schreef:
Nou, de apparaten die een decoder aan boord hebben zijn over het algemeen alleen bedoeld voor terra (DVB-T) en vrijwel nooit voor cable (DVB-C).


Toestellen met verschillende modules zijn op dit moment een veel gebruikte methode om digitaal te kijken, ook via de kabel. Moet je er gewoon op letten welke module je aanschaft.

ik kan me toch echt niet voorstellen dat er mensen zijn die voor hun plezier naar een kanaal als ziggo tv, ShopZo-Suus of een van die vele andere teleshopping programma's gaan zitten kijken. En 's nachts die 06 sex nummers daar kijkt toch ook helemaal niemand naar...

Wanneer daaat zo was waren ze allang verdwenen, er wordt dus (grof) geld mee verdient.

Smaken verschillen, maar dit is gewoon een aanname.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ziggo schrapt Duits en Franstalige zenders uit analoge basispakket', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Ziggo mail komt niet aan Instellingen software 4 23-11-2016 12:46
storing interactieve televisie van Ziggo Storing 4 22-11-2016 14:14
Ziggo afstandbediening koppelen met Philips tv Algemeen 2 10-11-2016 16:02
ziggo bellen - altijd extreem druk Storing 4 07-11-2016 15:41
Ziggo ubee 3200 Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. 5 22-10-2016 22:23
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| Zippo01:26:18
| Desmark02:23:53
| MisterSenseo03:40:48
| bertusdh04:38:54
| Black Tiger07:10:22
| Gilex08:40:01
| jlebbink10:39:30
| frankgr17:49:39
| Bitfreak20:59:58
| Hefaistos21:29:23
Laatste Artikelen
| Verhoog je privacy e...
| PHP-Fusion
| Nieuwe regels voor v...
| Ziggo Mail / Email i...
| Ubee Stappenplan rou...
Klets Café
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

24-08-2016 14:06
FTP

06-08-2016 00:41
2/2 dan wel retourgeschikt zijn ivm Replay en Myprime

06-08-2016 00:41
@kezeltje: met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid
is je account nog niet omgezet naar Replay, als gevolg daarvan blijft de HB in de installatie hangen. Versterker mag ( hoeft niet ) maar moet

05-08-2016 13:01
mag of moet er een versterker tussen AOP en HB geplaatst worden? En moet deze dan retourgeschikt zijn???

05-08-2016 11:05
HB staat al een uur op "Een ogenblik geduld" en display geeft aan : Installatie. Wat te doen? Jan