obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
Ziggo verhoogt per 1 oktober de tarieven
MisterSenseo
De Alles-in-Eén Plus klanten gaan er wel op vooruit, want dezelfde datum krijgen zij er 10 Mbit bij voor die 2% extra BTW...........ROFL
Met vriendelijke groet, MisterSenseo

De dokter zei dat ik aan MPS lijd maar wij vinden van niet hoor !
 
briolet
@Zippo: Dank voor de succes wensen.

Gelukkig heb ik het op de zaak makkelijker. Facturen worden geschreven met een filemaker applicatie die ik zelf jaren geleden eens geschreven heb. Op 1 oktober hoef ik maar één veld van 19 in 21 te veranderen en de rest gaat vanzelf.Wink

Anders is het bij gekochte facturering software. Daar moet je soms een update voor kopen omdat de percentages er vast in zitten. Ik kan me een gesprek met een programmeur uit 1999 herinneren. Hij was ingezet om de software 'millennium-proof' te maken. Op dat moment was al bekend dat de btw in 2001 ook omhoog zou gaan. Maar van de baas mocht hij zich daar niet mee bemoeien. Dat was toen hardcoded 17.5 % door de gehele software en het mocht geen variabel getal worden dat de client kon aanpassen.
De klanten moesten gewoon eind 1999 de millennium-froof update aanschaffen en een jaar later een nieuwe update met aangepaste btw. Konden ze twee keer een update verkopen en zeggen dat de noodzaak van die tweede update niet hun schuld was.Helpless
 
kobus1960
Lijkt wel op Exact software, zelfde verhaal.
Ook een hardcoded telling (chipnummers).
Wanneer je de telling anders wilde i.v.m. wetsaanpassingen kon
je Exact voor 1 dag inhuren á € 750, ruim 1500 gulden in die tijd.

Heeft Exact uiteindelijk bij mijn werkgever de das omgedaan.
 
Black Tiger

Quote

Het is gewoon heel simpel, het bedrag exclusief BTW gaat 2% omhoog, omdat het totaalbedrag op de nota inclusief BTW is, zal de totale stijging nooit 2% kunnen zijn.

Ik heb er de halve nacht wakker van gelegen en allerlei uitleggen gaan overdenken en bekijken en zag toen uiteindelijk ook in wat ik fout deed.
De b.t.w. stijging is 2%. Het percentage stijging wordt van het source bedrag genomen, dus bedrag excl. b.t.w., dus -voor- de b.t.w. is de stijging 2% en het stijgingsbedrag van 87 cent ook.

Maar de prijsstijging voor de klant wordt altijd van het eindbedrag genomen en dat is dus incl. b.t.w. want het source bedrag stijgt immers niet.

Dus ondanks een (btw) verhoging van 2% is de uiteindelijke prijsstijging 1,68%.

Jouw uitspraak maakt dat ook mooi duidelijk.

Ik zat dus wel goed dat je de prijsstijging van 2% moet berekenen aan de hand van het sourcebedrag. Maar ik zat fout met de gedachte dat je aan de hand daarvan dus ook de uiteindelijke prijsstijging in procenten kon berekenen.

Jullie hadden dus beiden gelijk en ik zat fout! Zijn we er gelukkig toch uit.Wink

Overigens heb ik ook een makkelijk programma waarbij ik slechts de b.t.w. van 19 naar 21 hoef te wijzigen.
Nadeel is dat ik abonnementen (hosting) voor 1 jaar verkoop. De klanten die in juni bijv. al voor een jaar betaald hebben, krijgen volgend jaar op de factuur een naheffing van de periode van 1 oktober tot 1 juni van 2% b.t.w. over die periode.

Net die naberekening was ook een van de oorzaken dat ik verward bleef over die 2% stijging.
Een andere mogelijkheid is om die 2% voor dat aantal maanden bij alle klanten voor eigen rekening te nemen, daar ben ik nog over aan het nadenken.

Een gewone winkel heeft het veel makkelijker, die zet effe het percentage om per 1 oktober en hoeft er verder niet meer naar om te kijken.
Behalve bij de boekhouding dan misschien.
Greetings, Black Tiger
 
Zippo
Het is ook een lastige rekenopgave! Ik ben bezig met een cursus om reken docent te worden in het MBO. Het steekt me dat ik het niet duidelijker heb kunnen uitleggen.

Dit soort sommen is van het 3F niveau (en dit zijn echt de moeilijkere) die leerlingen op niveau 4 aan het eind van hun opleiding moeten kunnen. Zelfs HAVO en VWO leerlingen hebben hier moeite mee.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
kobus1960
Dat bedoel ik, niet druk om maken. Music
 
Black Tiger
Het is ook heel moeilijk om dat duidelijker uit te leggen, omdat eigenlijk beide verhalen een beetje kloppen.
Toch heb je me wel geholpen, want het was uiteindelijk deze uitspraak van jou die me aangezet heeft tot langer nadenken en het kijken naar de voor en achterkant van de berekening (voor en na b.t.w.).

Quote

Inderdaad is het een verhoging van 1,68% doordat de BTW met 2% gestegen is. (Tenminste als Ziggo deze BTW verhoging 100% in de prijs doorberekent.)

Door deze uitspraak viel me namelijk in dat ik ooit eens geleerd heb dat er een verschil is tussen stijgingspercentages. Daarom werd er toen ook de uitleg gegeven dat je een percentage verhoging had en een percentage prijsstijging, dat maakt het verschil wat duidelijker te begrijpen.
Dus feitelijk heb je me toch weer op de goede weg gezet.Smile

Ik had ook nog ergens iets gelezen voor ontvangen en verkopen.
Voor de klant is het bijv. wel een prijsstijging, want die betaald de prijs inclusief b.t.w. en betaald dus meer.
Voor de verkoper is het geen prijsstijging, voor hem gaat alleen het bedrag aan te betalen b.t.w. omhoog, maar omdat hij dat van de klant krijgt, kost hem dat verder niets.
De verkoper verdient er dus niets aan en voor hem is het dus ook niet meer of minder winst. Terwijl het voor de klant toch verlies is want die betaald meer.
Greetings, Black Tiger
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ziggo verhoogt per 1 oktober de tarieven', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
Opzegging Ziggo Klacht over Ziggo : 2 27-07-2022
Nieuwe tarieven Ziggo nieuws : 1 13-05-2022
Advertentie