obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Draadloos internetten met wifi geeft vaak problemen. De snelheid is traag, de verbinding valt weg. Het kanaal is bezet. Hier zijn vragen, oplossingen en tools. Ziggo levert de volgende WiFi routers: Netgear JWNR 2000, Netgear WGR 614, Sitecom WL 582, Sitecom WL 351, Sitecom WL 153, Sitecom WL 341. Internet Dongles: Netgear WNDA3100V2, Netgear WN111, Sitecom WL172, Sitecom WN344. Maar voor andere types als Linksys, D-Link, Cisco, TP-Link kunt u ook uw vragen stellen.
 Onderwerp afdrukken
UBE3200 EVW3220 Wfi probleem
Noordwijkerhout
Ik heb gewoon de instellingen opgegeven die nu in mijn UBEE zit. Wat ik wel met zekerheid kan vaststellen ik vandaag alleen last hebt gehad van de netwerk storing in Noordwijkerhout maar niet van een wegvallende wifi. Dus kloppen of niet het lijkt alsof de instelling wel voor een stabiele verbinding zorgen.
 
Nicholas
Great ! Thumbs Up Hopelijk blijft het goed werken zo !
Expert, Coach en Trainer in No-Nonsense gerelateerde alsmede Nonsense gerelateerde zaken waarbij expertise op het gebied van voorgenoemde (en niet genoemde) onderwerpen gewenst danwel noodzakelijk is. Hierbij aantekenend dat menig individu in het algemee
 
kobus1960
@Briolet, ik ken Alex (ziggo) wat langer dan vandaag.
Ga er maar vanuit dat dit uitvoerig getest gaat worden om
de Ziggo service met de EVW te verbeteren. Zijn afdeling
staat altijd open voor goeie ideeën. Clap
Ik spreek uit ervaring i.v.m. testen voor m'n werkgever.
Ook zij zijn gebaat bij feedback, net zoals wij hier. Cool
 
briolet
@Kobus, dat was ook niet negatief bedoeld omdat ik aanneem dat het advies werkt. Alleen de reden waarom het werkt had ik problemen mee.

Het probleem van instellen bij de Ubee is dat opties die niet van toepassing zijn, in het geheel niet getoond worden. Daar ben ik ook al eens tegen aan gelopen. Je denkt dat het gewoon niet kan.
Bij veel andere programmas ben ik gewend dat opties die niet van toepassing zijn, grijs getoond worden. Dan weet je dat die optie niet geldig is, maar in principe wel bestaat.

In het geval van de 20/40MHz selectie wordt overal afgeraden om de 40MHz optie te gebruiken als er druk wifi verkeer is. Dan vind ik een advies van een monteur om in zo'n situatie wèl de 40MHz optie te gebruiken op zijn zachts gezegd 'vreemd'. De Ubee handleiding schrijft alleen

Quote

Past u de 40MHz kanaalbreedte alleen toe indien er geen overlap is met andere draadloze netwerken in de buurt. In dit geval zal de 40MHz een betere prestatie leveren dan de 20MHz.

Ze benaderen het van de positieve kant (Alleen gebruiken als er geen overlap is). Als je het van de negatieve kant opschrijft (niet gebruiken als er overlap is), voorkom je volgens mij beter dat hij ten onrechte gebruikt wordt.

Nu weet ik niet wat de default instelling is. Ik kan met de huidige firmware alleen tussen 20 en 40 MHz kiezen. In de handleiding staat een screenshot met 'auto'. Die optie is er blijkbaar niet meer. Volgens de nieuwste specs mag de default optie alleen 20MHz zijn. Zie deze uitgebreide beschrijving van de 20/40 MHz setting. Maar als je bij de Ubee default alleen de eerste 9 kanalen kunt kiezen, zoals die monteur vertelde, dan gebruikt de Ubee de 40 MHz band als default instelling, wat dus tegen het protocol van 'een goede buur' is.

Sinds 2012 geld:

Quote

According to 802.11-2012, APs and routers must default to 20 MHz bandwidth mode in the 2.4 GHz band. They may switch to 40 MHz bandwidth mode only after satisfying multiple criteria, including no "fat channel" intolerant bit set and no interfering APs. In addition, to meet spec, APs are not allowed to have a "40 MHz only" mode in the 2.4 GHz band.

Dus na de laatste firmware update van dit jaar zou het Ubee modem hieraan moeten voldoen. En ik neem aan dat de meeste modems hier ook al eerder aan voldeden. Maar het kan nog steeds zijn dat een van je buren een oud modem gebruikt dat zich niets van andere modems aantrekt en gewoon stoort.

Dat is gewoon een probleem van wifi: Toen niemand het nog had werkte het bijna altijd, maar des te populairder het wordt, des te meer je met overlappende netwerken te maken krijgt. En niet iedereen zet zijn vermogen op 25% zoals ik. Voor mij is dit voldoende voor een stabiele verbinding.
Gewijzigd door briolet op 05-10-2012 14:20
 
kobus1960
@Briolet, ik zag het zeker niet als negatief commentaar hoor, begrijp me goed. Wink

Mijns inziens is het voordeel van dit forum deze. Iedereen kan blijkbaar niet op dezelfde
manier z'n verbinding in stand houden. Er zijn zoveel verschillen, plus kunnen we niet
achter de voordeur kijken, da's nog het lastigste.

Het leuke is dat diverse oplossingen, zoals de tijdklok om maar wat te noemen, eigenlijk
absurd is. Maar als het werkt bij velen, waarom niet. Zo ook met de Senseo instellingen.
Moet je op een ander forum mee komen, lachen ze je uit, maar het werkt wel. Of het dan
allemaal logica is, tja......, we zitten eenmaal met Ubee's opgescheept.

De expert's en beheerders, en soms ook langskomers komen met oplossiingen waarvan je
zegt, HUH??, maar als het werkt, wie ben ik om te zeggen, ho even!! Zo denk ik erover.

Dus no offence, zo sta ik in dit forum. Bye-happy
 
briolet
@kobus: Er zijn zoveel verschillen, plus kunnen we niet achter de voordeur kijken, da's nog het lastigste.

Tja, vroeger was het nog simpel. Ik had geen wifi en als mijn zwager kwam, dan logde hij gewoon op het netwerk van een van de buren in. (Mijn zwager werkte beroepsmatig met wifi apparatuur, kende alle zwakheden van reguliere wifi's en in de tijd van WEP kon je gewoon overal op inloggen. En nu zijn er ook weer tooltjes waarmee je altijd op WPS ondersteunende netwerken kunt inloggen, ongeacht de gebruikte encryptie)

Toen kocht ik zelf eens een wifi zender. Mijn huis situatie is complex omdat al mijn computers in een kelderruimte staan. De enige plek om nog ontvangst te hebben was op een locatie bovenaan de keldertrap. Dat werkte perfect, totdat ik een tablet kocht die ik in de woonkamer wilde gebruiken. Echter, in die richting stonden een aantal metalen archiefkasten. Je raad het al, ik had wel ontvangst in de woonkamer, maar zeer instabiel. Dus moest er een tweede wifi bij en die kwam in de ruimte boven de woonkamer. Samen gaven ze nu goede ontvangst in heel het huis.

Toen kwam ziggo met de Ubee. Ik heb er over gedacht hem dom te schakelen, maar vond het te leuk 'speelgoed' om het niet actief te gebruiken. En omdat hij in de woonkamer staat, geeft hij nog beter ontvangst op mijn tablet dan de zender één verdieping hoger. Nodig heb ik hem echter niet dus gaat hij binnenkort waarschijnlijk weer.
 
kobus1960
Ik heb de EVM én de EVW, de laatste staat netjes in de doos, EVM met TP link uit m'n
profiel, met 2 15 DB antennes op de buitenste aansluitingen, Staat verdekt in de woon-
kamer. Werkt prima door het hele huis en 20 meter rond het huis, smartphones moeten
s'zomers ook wel buiten functioneren vindt je niet? Cool De antennes beschikken over 3
meter kabel, dus ongeveer 5 meter uit elkaar. Werkt allemaal top, niets aan doen.
M'n buren hebben wel moeite gehad een goed kanaal te vinden, hoe dat kon.
Ja geen idee, beetje druk misschien?? Annoying
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'UBE3200 EVW3220 Wfi probleem', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Upstream probleem naar Kerkomroep.nl Storing : 11 21-11-2017
Ubee modem icm ip camera probleem Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 23 30-08-2017
Chromecast audio probleem WiFi, draadloos netwerk : 1 13-10-2016
Probleem met coax aarden? Algemeen : 4 09-08-2015
Download snelheid probleem Snelheid : 3 13-05-2015
Advertentie