obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Hier kun je vragen stellen over allerhande problemen met je pc, laptop, netbook, ipad, Imac, enz. Bijvoorbeeld hoe optimaliseer ik de internetsnelheid. Ook voor programma en software vragen.
 Onderwerp afdrukken
Netwerkkaart vraag.
Black Tiger
Allereerst sorry v.w.b. het verkeerd noemen van je naam.

Quote

Kijk als jij een illegale firewall download en installeert en met een crack aanpast door geeft in het register daar kan ik niets op zeggen.. Iedereen die beetje verstand van heeft van computers die weet als geen andere dat als je een betaalbare firewall illegaal download van internet dat het minder veilig is dan dat je het firewall pakket koopt . Mee eens? Ik heb best wel software & computer kennis

Dat is nu precies de reden waarom ik geen discussies wens aan te gaan over zoiets. Dan wordt er weer iets geschreven wat los van de keuze staat, iets waar ik weer op moet reageren omdat iets niet klopt of er onjuiste aannames worden gedaan, dan zijn anderen weer niet blij met de reactie, komt er weer een reactie en zo hebben we gelijk verhalen in threads waar dat niet hoort, een off-topic discussie dus.
Als je een discussie wilde had je dat beter in een apart onderwerp kunnen doen. Ik kan dat helaas met deze forum software niet los verplaatsen.

Allereerst vraag ik me af hoe je erbij komt om te veronderstellen dat het om illegale download zou gaan.
Ook trek je zomaar de foute conclusie dat ik alleen maar zou lezen wat "hier en daar op websites" zou staan.

Daarnaast zit ik al in het computergebeuren sinds 1989, mijn kennis is op computergebied is dus iets meer dan "best wel wat" en ik kan je ook vertellen dat je onzin schrijft over dat minder veilig met downloads, dat is iets wat de BSA en Brein en software bedrijven je wensen wijs te maken. Al eens van reverse engineering gehoord? Daar komt zoiets snel mee aan het licht hoor.
Het enige wat eventueel niet veilig is, is de crack zelf. Vroeger viel dat mee, tegenwoordig zit in 95% van de cracks en keygenerators wel rommel.
Die cracks maken het onveilig. De software zelf is in de meeste gevallen exact hetzelfde als wat bij de makers ter download wordt aangeboden.

Iedereen weet ook dat officiele testen (waar ik over sprak) niet gedaan worden met illegale downloads, cracks of wat dan ook.
Zelf gemaakte nep virussen halen het daarbij niet bij echte virussen, trojans en malware, waarmee getest wordt en NIS erg vaak onderaan de top10 hangt, in elk geval al lang niet meer in de top 3. Gelukkig is MacAfee nog slechter.

Ik wil je niet beledigen maar gezien sommige uitspraken twijfel ik echter aan je kennis van zaken gezien diverse uitspraken die je doet die aantoonbaar onjuist zijn, waaronder de volgende vier. Deze kaart ik op deze wijze aan om je te laten zien dat ik het niet slecht bedoel maar dat je uitspraken doet die niet kloppen.
1.) MSE is GEEN firewall, ik begrijp niet hoe je daaraan komt en ook niet waarom je daaraan vast blijft houden.

Quote

MSE does not include a firewall, no.
If you installed MSE, you will need to enable the Windows Firewall or install a third-party firewall.

MSE gebruikt de firewall van windows zelf, en bevat zelf dus geen firewall. Je mag het zelf navragen bij Microsoft als je wilt.

2.)

Quote

Een Virusscanner kan niet als jij tijdens het surfen op een besmette site terecht komt en jou een melding geven

Pardon? Al eens van web protection gehoord, dat zit zelfs nog in de gratis Avira en daar krijg je ook wel degelijk een melding van bij een besmette site. AVG heeft dat ook Avast ook. Dat is echt geen firewall taak en die doet dat dan ook niet.
Dit is nu net een taak van een virusscanner.
Weet je wel wat een firewall is? Die monitort feitelijk alleen inkomend en uitgaand verkeer op alle poorten en vraagt je dan (als je een zeer goede hebt) of dat toegestaan is.
Een firewall detecteert geen virussen!!! Logisch ook, want daar is ie niet voor gebouwd. Als ie dat kon had je geen bijbehorende Antivirus meer nodig.Smile

Je krijgt die melding dus, juist omdat MSE een virusscanner is en die detecteert wel die inkomende trojans etc.

3.)

Quote

En de gratis shit inc. Windows Firewall van Windows 7 Ultimate. herkende amper 47% van alle besmettingen.

Interessante dat je die "gratis shit" noemt, temeer daar die Windows Firewall die je hier zo afkraakt, ook aanwezig is in onder andere Windows XP en Windows Vista. Het is gewoon de Windows firewall.
Dezelfde Firewall waarom jij MSE zo prijst want dat is de firewall die MSE gebruikt!

4.)

Quote

Elke maand worden die site's veranderd man. Elke maand is een andere Firewall nummer 1.

Wat jij schrijft over elke maand een ander nummer 1, is niet v.w.b. firewalls maar v.w.b. virusscanners. Dat punt heb ik zelf ook al aangehaald maar ook erbij geschreven dat je wel bijna steeds dezelfde in de top 3 of de top 5 ziet verschijnen, en dat NIS echt niet tot die top 3 behoort.

Je schrijft dat je best wel computer en software kennis hebt.
Als ik jou dus een goede raad mag geven, zou ik die kennis op zijn minst gaan updaten v.w.b. het verschil tussen een firewall en een virusscanner. Ik weet waarover ik spreek, ben o.a. ook al de nodige jaren zakelijk bezig met firewalls.
Even los van wat ik in die 23 jaar aan virusscanners voorbij heb zien komen en zelf in gebruik heb gehad.
Je mag best proberen mij te overtuigen dat mijn 4 argumenten niet juist zijn.
Maar ik denk dat de collega's alhier, waarvan er een aantal ook al wat langer in het vak zitten wel kunnen beamen wat ik in die 4 punten schrijf.

Wij hoeven het inderdaad niet eens te zijn v.w.b. wat je zelf wilt gebruiken, dat is ieders eigen keuze.
Maar je mag het me ook niet kwalijk nemen als ik je eigen testen onvoldoende vindt om een goed oordeel te kunnen vellen.
Dan moet je echt veel meer scanners testen, met echte virussen, daar zijn speciale clubs voor die zich daarmee bezig houden. En met "clubs" bedoel ik geen hobbyclubs maar op beveiliging gespecialiseerde bedrijven.
En ja... niet alle testen zijn even betrouwbaar (lees: betaald door anti virus scan makers, net als Microsoft overigens) dus dat is me ook wel bekend.
Greetings, Black Tiger
 
Hikmet24
Inderdaad ik was web protection vergeten je hebt gelijk. Vroeger had je nog geen web protecion tot zover ik weet.


Van de week naar een verkoop punt van ziggo geweest ik ben overgestapt op ziggo.
6 dagen later had ik de modem en de kabels in een doos binnen.
modem volledig geïnstalleerd en de modem geactiveerd dag later had ik volledig internet.

Ik vond de Activatieperiode wat slaapverwekkend.. begon me vervelen beetje :-) Alleen activatiecode en wachtwoord was genoeg geweest maar goed, Email en Nieuwsgroep Account instellen vond ik eigenlijk niet nodig omdat ik al paar email adressen heb en nieuwsgroep accounts heb.
Dus herhaaldelijk de download en upload snelheid getest.
Zowel in veilige modus als normaal was er bijna geen verschil.
Met Nuria had ik tussen 38200 kbit/s en 38860 kbit/s en upload was tussen: 3890 kbit/s en 4116 kbit/s na herhaaldelijk testen en op verschillende tijdstippen.
Ik konde niet goed via Ziggo Speedtest of Speedtest.net testen omdat de 3d weergave me cpu behoorlijk vertraagd. Haalde ik niet de juiste metingen. Dus besloot ik met Nuria te testen.
CPU gebruik schommelt tussen 45% en 65% en als ik de brouwser open was het 100% en de meetsnelheid was veel lager.

Daarna heb ik een test Image bestand gevonden van 3 GB en ik ging testen.
Met IDM had ik een downloadsnelheid van 5,23 Mb/s (41.840 kbit/s) en de downloadsnelheid schommelde tussen 5,21 Mb/s en 5,23 Mb/s constant dus ben er tevreden mee !!!

Verder ging ik over Torents testen. Binnen 1 minuut was hij op maximale haalbare download snelheid.
Ik had een Videobestand van 3 GB.
Ik had een download snelheid van 4,95 Mb/s ( 39,60 Mbit/s ) en de downloadsnelheid schommelde tussen 4,91 Mb/s en 5 Mb/s constant.

Na dat het download klaar was ging ik uploaden. Ik ging met 525 Kb/s uploaden , Upload ging schommelen tussen 496 kb/s en 527 kb/s en dat zelfde resultaat haal ik met Nieuwsgroep software ook.

Ik ging testen en ik hield de snelheidsmeters in de gaten. zowel als in de applicatie en in de snelheidsmeter en de metingen zijn zeer nauwkeurig.
Me CPU was tussen 45% en 65% belast bij volle snelheid. Heb getest met een Cat 5 kabel. De kabel van ziggo was ook cat 5. Ik ben tevreden met het resultaat !!! Grin en cat 5 internetkabel haalt de snelheid dus hoef ik niet met cat 6 te testen :-)

Ik heb me tv besteld en die komt Maandag binnen. En wanneer ik de tv kabel aansluit ga ik het opnieuw testen. Even kijken of ik een verschil krijg.

Alleen ik ben bij de verkoper vergeten te vragen wat voor acties erin waren enz. dom.. dom.. dom.. natuurlijk
ik had de pakket en ik had geen tv signaal kabel en een decorder van ziggo.
Me tv is Ziggo gecertificeerd en dan zal ik dus zonder decorder kunnen kijken, sluit ik de kabel op de tv en dan zal ik digitaal kunnen kijken......

Nu mijn vraag: Toen jullie ziggo gingen bestellen kregen jullie een decorder erbij of niet?

Verder ben ik zeer tevreden over ziggo. Ik ben blij dat ik de belofte snelheid haal. Grin Grin Grin
 
Black Tiger

Quote

Inderdaad ik was web protection vergeten je hebt gelijk. Vroeger had je nog geen web protecion tot zover ik weet.

Nee dat klopt dat was er vroeger niet. Troost je, volgens mij zat het in Avira ook pas een jaar. Ik moest zelf toen ook even zoeken toen ik in januari verleden jaar naar Ziggo ging en bleek dat mijn snelheid (nadat de hardware issues gefixed waren) bij usenet prima was, maar dat niet terug kon zien in de snelheidstesten. Door stuk voor stuk wat dingetjes uit te schakelen zag ik opeens die web protectie.

Hahaha, ja die activatieprocedure is inderdaad wat langdradig.Smile

Fijn te horen dat ondanks de Cat5 kabel alle snelheden naar tevredenheid werken. Misschien is het toch Cat5e dan? Die is wat beter/sneller.

Er zijn acties geweest waarbij een gewone Ziggo ontvanger gratis was. De HD ITV recorder is bijna nooit gratis geweest.
Over het algemeen zit die tegenwoordig voor 99 en nu met de nieuwe b.t.w. op 119 euro, tijdens acties!
Zo'n actie is er momenteel wel inderdaad.

Hopelijk gaat het straks met de TV ook allemaal naar wens!
Greetings, Black Tiger
 
Hikmet24

Quote

Black Tiger schreef:

Quote

Inderdaad ik was web protection vergeten je hebt gelijk. Vroeger had je nog geen web protecion tot zover ik weet.

Nee dat klopt dat was er vroeger niet. Troost je, volgens mij zat het in Avira ook pas een jaar. Ik moest zelf toen ook even zoeken toen ik in januari verleden jaar naar Ziggo ging en bleek dat mijn snelheid (nadat de hardware issues gefixed waren) bij usenet prima was, maar dat niet terug kon zien in de snelheidstesten. Door stuk voor stuk wat dingetjes uit te schakelen zag ik opeens die web protectie.

Hahaha, ja die activatieprocedure is inderdaad wat langdradig.Smile

Fijn te horen dat ondanks de Cat5 kabel alle snelheden naar tevredenheid werken. Misschien is het toch Cat5e dan? Die is wat beter/sneller.

Er zijn acties geweest waarbij een gewone Ziggo ontvanger gratis was. De HD ITV recorder is bijna nooit gratis geweest.
Over het algemeen zit die tegenwoordig voor 99 en nu met de nieuwe b.t.w. op 119 euro, tijdens acties!
Zo'n actie is er momenteel wel inderdaad.

Hopelijk gaat het straks met de TV ook allemaal naar wens!


hmm oke dus je krijgt een decorder dus niet erbij.. was wel mooi geweest als het kon waarom niet in bruikleen gewoon hoppa :-) maar 20 korting? lol ;-)
hahah hoe was het bij @home het aanmelden aansluiten etc weet je dat nog? Ik niet meer zo lang geleden :-)
Zoals je zei gaat het via verkooppunt veel sneller dan gewoon lopen bestellen ,en nog een leuke dat heb ik weer he al die tijd had ik gewoon tv en radio van Ziggo,,pff , dee vorige eigenaar die heeft het niet opgezegd .. Als ik dat had geweten he dan had ik nu allang tv kunnen kijken ,en nog leuke was ik had internet ook pfff.... heel even baalde ik wel Grin Ik had van zijn naam etc gebruik kunnen maken maar deed het niet , vondt het niet netjes. Die verkoper vroeg niet eens naar me legitimatie... En ging gewoon noteren.. ik let me ID zien zegt die net zo mooi oo hoeft niet ik geloof je wel Grin hahaha echt iemand met kwade bedoelingen had die verkoper mooi voor aap gezet echt... En hij nog doordrammen hoeft niet ik geloof je wel wat je zegt, ik zei zo mij maakt geen zier uit als er iets fout gaat krijg jij het op je kop ik niet ,,hij zo even denken en zegge je hebt gelijk ook nog , zegt die daarna ik ben zelfs verplicht om een legitimatie te vragen ! ik dacht zo van he he wordt je eindelijk wakker? Ik dacht heel even zal ik nu dat hij toch zo mooi bezig is hem te grazen nemen door tv ofzo bij te doen of iets anders .. hahah ik weet wel zeker als ik door was gegaan had ik hem wel gefopt maar vond het later sneu en bleef gewoon braaf Grin Maar zoals ik al zei ik was dus totaal vergeten of er acties waren of er iets bij was enzo.. te vragen, gratis Decorder was mooi geweest maar helaas :-) ik dacht later zelfs aan zal ik terug gaan en toch hem proberen te foppen maar dacht later dat dat niet zal lukken hij is nou wakker en hem foppen zal niet lukken en aangezien een andere medewerker er was en die zag me weggaan dus ja :-) Grin

Dat tv lukt wel.. Maandag heb ik hem als het goed binnen en kan ik ook gelijk zien of er verschil is met de maximale haalbare download snelheid :-) Ja idd. ik konde ook wel cat 5e gebruiken maar ik zag dat cat 5 het aankon en ging ik er niet verder op in en ik kan wel aan die cat 5e of cat 6 kabel wel aan komen dat is geen probleem Grin
alle 2 kabels zijn gewoon cat5 kabels :-) staat er ook gewoon op
Maar merk jij veel snelheidsverschil wanneer je de tv hebt aangesloten of valt dat allemaal mee?
Gewijzigd door Hikmet24 op 25-01-2013 19:32
 
Black Tiger
Ik heb visite en kwam even kijken.
Maar om een lang verhaal effe heel kort te maken, nee, met of zonder TV geen snelheidsverschil.
Kabel en internet signaal zitten gescheiden en de bandbreedte van de kabel is zo groot dat je daar verder niets van merkt.
Greetings, Black Tiger
 
Hikmet24

Quote

Black Tiger schreef:

Ik heb visite en kwam even kijken.
Maar om een lang verhaal effe heel kort te maken, nee, met of zonder TV geen snelheidsverschil.
Kabel en internet signaal zitten gescheiden en de bandbreedte van de kabel is zo groot dat je daar verder niets van merkt.



Ondanks heb ik de TV ook binnen en alles werkt gewoon goed.
Ik kan ook de HD zenders van Ziggo kijken (zoals Ned. 1 HD etc)
Zonder decoder :-)
Internet abonnement opgezegd bij T-mobile en nu wil ik de modem terug sturen.
Hoe doe ik dat? Ik heb alles netjes in het zelfde doos ingepakt
Als ik nou op de doos '' Retour afzender '' of '' Modem Retouren '' zet ,gaat die dan zonder problemen terug naar T-mobile ?
volgens mij moet het geen probleem zijn om een pakket zo terug te laten sturen..... Bij de dichtsbijzijnde winkelcenturm bij is een TNT service. En aan hun wil ik het pakket afgeven.
Black Tiger heel erg bedankt voor je uitgebreide hulp. Door jou ben ik overgestapt op Ziggo. En ik ben heel tevreden. Ik hoop dat ik in de toekomst geen problemen krijg :-)
 
Black Tiger

Quote

Hoe doe ik dat? Ik heb alles netjes in het zelfde doos ingepakt
Als ik nou op de doos '' Retour afzender '' of '' Modem Retouren '' zet ,gaat die dan zonder problemen terug naar T-Mobile ?

Vermoedelijk wel, maar je moet eigenlijk wel bewijs hebben dat ie terug is of dat ze weten dat hij gaat komen. Kan best zijn dat het modem ergens anders naar toe moet.
Het beste kun je even naar T-Mobile bellen hoe en waar naartoe je het modem terug moet sturen.
Bij Telfort kreeg ik bijv. een retourformulier met een doos en sticker gezonden. Bij Online belde ik en daar hoefde ik het uiteindelijk niet meer terug te sturen omdat ik het modem al langer dan een jaar had.
Dus je weet maar nooit, ik zou er even voor bellen.

V.w.b. de uitgebreide hulp graag gedaan. Ik hoop ook dat je geen problemen krijgt. Er kan natuurlijk altijd een kleinigheid zijn en bij elke provider is er wel eens een klant die gewoon pech heeft.
Laten we hopen dat jij daar niet bij zit en je net zo tevreden bent en blijft als ik momenteel ook ben.

En anders... op dit forum kun je altijd terecht en dan gaan we gewoon weer ons best voor je doen om je te helpen met de vragen en/of eventuele problemen. Daar zijn we immers voor!Smile
Greetings, Black Tiger
 
Hikmet24

Quote

Black Tiger schreef:

Quote

Hoe doe ik dat? Ik heb alles netjes in het zelfde doos ingepakt
Als ik nou op de doos '' Retour afzender '' of '' Modem Retouren '' zet ,gaat die dan zonder problemen terug naar T-Mobile ?

Vermoedelijk wel, maar je moet eigenlijk wel bewijs hebben dat ie terug is of dat ze weten dat hij gaat komen. Kan best zijn dat het modem ergens anders naar toe moet.
Het beste kun je even naar T-Mobile bellen hoe en waar naartoe je het modem terug moet sturen.
Bij Telfort kreeg ik bijv. een retourformulier met een doos en sticker gezonden. Bij Online belde ik en daar hoefde ik het uiteindelijk niet meer terug te sturen omdat ik het modem al langer dan een jaar had.
Dus je weet maar nooit, ik zou er even voor bellen.

V.w.b. de uitgebreide hulp graag gedaan. Ik hoop ook dat je geen problemen krijgt. Er kan natuurlijk altijd een kleinigheid zijn en bij elke provider is er wel eens een klant die gewoon pech heeft.
Laten we hopen dat jij daar niet bij zit en je net zo tevreden bent en blijft als ik momenteel ook ben.

En anders... op dit forum kun je altijd terecht en dan gaan we gewoon weer ons best voor je doen om je te helpen met de vragen en/of eventuele problemen. Daar zijn we immers voor!Smile


Dank je wel !!
Ik had een factuurvraag aan je...
Gisteren heb ik de eerste factuur gekregen en volgens mij heeft Ziggo te veel van me rekening afgescheven, je kan het zelf ook even bekijken:

Product Omschrijving Periode ? Bedrag Subtotaal
Radio & Televisie TV Standaard 24-01-2013 tot 01-02-2013 4,51
TV Standaard 01-02-2013 tot 01-03-2013 17,75
TV Standaard 01-03-2013 tot 01-04-2013 17,75
Totaal Radio & Televisie, inclusief 21% BTW (€ 6,94) 40,01
Internet Internet Z2 24-01-2013 tot 01-02-2013 7,86
Internet Z2 01-02-2013 tot 01-03-2013 31,20
Internet Z2 01-03-2013 tot 01-04-2013 31,20
Totaal Internet, inclusief 21% BTW (€ 12,18) 70,26
Aanvullende diensten aansluitkosten Radio & Televisie
01-02-2013 tot 01-02-2013 30,45
Totaal Aanvullende diensten, inclusief 21% BTW (€ 5,29) 30,45
Totaalbedrag factuur incl. BTW € 140,72


Ik vindt dit wel veel eerlijk gezegd.... Dit gaan ze toch niet elke maand afschrijven he? Ik had eerlijk gezegd een bedrag van 80 Euro ofzo verwacht maar dit is wel veel... Ik hoopte dat jij me meer over dit kunt vertellen.
Groetjes, Hikmet.
 
veloci
Dit zijn ruimweg 2 maanden in een factuur, dit komt omdat je bij Ziggo en andere providers, en kranten en andere abonnements vormen voor uit betaald.
In dit geval betaal je bij Ziggo 1 maand voor uit. Als je net bent aangesloten, dan heb je nog niet betaald. Dus in de factuur zijn de kosten van de maanden februari en maart opgenomen. Plus de eenmalige aansluitkosten van 30 euro. Dus de factuur klopt als een bus.
Op de volgende factuur hoef je maar voor 1 maand te betalen, dan betaal je voor de maand april.
 
Hikmet24

Quote

veloci schreef:

Dit zijn ruimweg 2 maanden in een factuur, dit komt omdat je bij Ziggo en andere providers, en kranten en andere abonnements vormen voor uit betaald.
In dit geval betaal je bij Ziggo 1 maand voor uit. Als je net bent aangesloten, dan heb je nog niet betaald. Dus in de factuur zijn de kosten van de maanden februari en maart opgenomen. Plus de eenmalige aansluitkosten van 30 euro. Dus de factuur klopt als een bus.
Op de volgende factuur hoef je maar voor 1 maand te betalen, dan betaal je voor de maand april.


Ik begrijp het, ik schrok al dacht heel even dat dit geintje elke maand zal zijn maar was dus eenmalig ... :-)
Dank voor je uitleg.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Netwerkkaart vraag.', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Vraag over Externe harde schijf Hardware instellingen : 7 07-04-2016
Vraag n.a.v. Router achter router stappenplan Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 5 03-12-2013
ip nummer reeks gewijzigd vraag Algemeen : 6 04-09-2013
Vraag over Decoder Algemeen : 5 22-05-2012
dringende vraag over lage snelheid Snelheid : 2 14-07-2011
Advertentie