obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo verbindingsproblemen. Geen verbinding met internet? Meld hier je ervaringen met storingen. Zo kunnen storingen inzichtelijk gemaakt worden.
 Onderwerp afdrukken
Instabiel Internet
Black Tiger
Agentschap Telecom bestaat inderdaad nog. Maar die zullen daar niets aan doen. Zeer kleine kans dat het door storingen van zenders komt.

De vraag blijft nog steeds of dit probleem zich ook bekabeld voor doet, zo niet dan wordt het lastig.
Zoja dan kan men nog kijken of de kabel zelf wel in orde is en het modem etc.
Greetings, Black Tiger
 
Len
Nou moe, bijna 19:00 uur. zit iedereen misschien te eten of mis ik nou een hele mooie wedstrijd?

De laatste Ziggo speedtest van zo-even geeft mij een wifi snelheid van bijna 64Mbps en up van 8.7Mbps. Dat is toch helemaal niet slecht als ik de ellende van de laatste weken in aanmerking neem.

Afijn Agentschap telecom dus. Als die niet helpen is er dan geen storings-dienst bij Ziggo die met meetapparatuur zo'n storingsbron kan peilen? Stel nou dat een van mijn buren iedereen eruit drukt omdat hij, wanhopig van de slechte verbinding, een paar euro bij Radio Twente heeft gespendeerd en zijn eigen wifi zender heeft gesoldeerd. Dan hebben we toch een techneut nodig om dat op te sporen? In plaats van 100mw een zender met het vermogen van een portofoon. :-)

Overigens, bekabeld is er niets aan de hand. Ik heb de volle snelheid via een utp kabel van de Ziggo Cisco naar mijn Laptop. Ik heb evenzo de volle snelheid van de nieuwe, achter de Cisco geplaatste sitecom, wifi router WLxxx met dat kabeltje. (geen vuiltje aan delucht) Alleen de wifi, hoewel beter dan afgelopen week, haalt het nog steeds niet bij de oude situatie waarbij het leek of ik bekabeld aan het surfen was maar dat was wel degelijk wifi.

Dus, weet iemand misschien een techneut met meetapparatuur die in staat is om deze storing, die nu al zo'n twee maanden duurt, op te sporen? PC
 
mesa57
Het kost wat, maar dan heb je ook wat Smile

http://www.metageek.net/products/wi-spy/
 
Len
uhhhhm, ik was eigenlijk niet van plan om van 500 tot 2400$ uit te geven voor een applicatie met antennes. Ik wil er best iets voor uit geven, met de nadruk op iets. Dit is echter te veel van het goede. Wellicht kan iemand met die apparatuur en software mij helpen.

Lijkt me wel een oplossing om de storing uit te peilen.

In ieder geval bedankt voor de suggestie, dan weet ik wat ik moet doen als ik echt kwijlend wanhopig geworden ben.

Overigens nu om even na 16:30 heb ik op enige afstand van mijn router een wifi verbinding van ruim 70Mbps en ook goed stabiel. Think

kweetutniemeerhoor!

mvg

Len
 
mesa57
Een andere optie is misschien overschakelen op de 5 Ghz band.
 
Len
5 GHz kan de Cisco router wel aan maar de rest van mijn apparaten niet.
Jammer maar had een goeie optie geweest, die 5 Ghz is helemaal leeg hier in de buurt. Ik geloof dat alleen mijn nieuwe printer de mogelijkheid heeft om op 5 GHz te communiceren met het netwerk.
Maar...., ik houd me aanbevolen voor meer suggesties.
 
Len
laatste update:
Er begint zich een zekere acceptatie van mij meester te maken. Sommige dingen kan ik niet begrijpen. Ik heb net weer mijn bekabelde verbinding getest en die was natuurlijk weer geweldig. Meer dan het maximum waar ik recht op heb, zowel download als upload.
In inSSIDer zie ik een grote hoeveelheid wifinetwerken maar de linkscore van mijn wifinetwerk is 50, en de sterkte is - 35db. Dus dat is echt geweldig.

Ik zit nu met mijn laptop via wifi verbonden met dat netwerk en op ongeveer één meter afstand van de router. Bij een speedtest krijg ik maximaal 10mB down, zeer instabiel, en 4 up. Ik kijk om mij heen en zie nergens een camera van iemand die mij een poets wil bakken. Hoe kan dit nou. Ik heb echt een techneut nodig met meetapparatuur. Heeft iemand zo'n persoon in de familie die ik even mag misbruiken?

Help
 
BMP
Niet zo nu en dan aan het surfen op een ziggo hotspot ?? of een ander open netwerk? dat gebeurt wel vaker namelijk Think
Gewijzigd door BMP op 22-07-2014 20:50
You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa (Jeremy Clarcson)
 
Len
Nee hoor, ik heb juist heel zorgvuldig opgelet welk netwerk ik gebruikte. Het was mijn eigen netwerk, maar bedankt voor de suggestie. Ik denk dat de bekabelde versie van de metingen dan ook niet zo ontzettend hoog uit zouden komen. Dat was meer dan 90mB/sec.

Het is niet Ziggo die in gebreke blijft maar een of ander storing die hier in de buurt zit en ik kan maar niet ontdekken wat dat is. Pikant detail is ook. Als ik met mijn tablet naar het grasveld achter ons huis ga ik daar heel goed ontvangst heb. Maar in mijn huis is het verschrikkelijk. Er is echt geen nieuw apparaat het huis binnen gekomen sinds deze storing is begonnen.

Waar blijven die techneuten met hun meetapparatuur dan, niemand?
 
mesa57
Ik ben bang dat je zelf $200,- moet investeren voor inSSID-er en wifispy.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Instabiel Internet', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Lang geen internet en slechte communicatie Klacht over Ziggo : 4 22-04-2024
PS4 wakker maken via internet? Eigen netwerk : 2 09-01-2022
Alecto ws-4500 wel ip geen internet? Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 3 06-12-2021
Ziggo biedt heel Amsterdam gigabit-internet Ziggo nieuws : 1 13-10-2020
Ziggo herstart landelijke uitrol gigabit-internet in Hoogvliet Rotterdam Ziggo nieuws : 1 28-07-2020
Advertentie