obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo verbindingsproblemen. Geen verbinding met internet? Meld hier je ervaringen met storingen. Zo kunnen storingen inzichtelijk gemaakt worden.
 Onderwerp afdrukken
Instabiel Internet
Len

Quote

Black Tiger schreef:

[quote]

Geen DECT telefoons gekocht de laatste tijd?


Nee hoor, geen nieuwe of verplaatste dect-telefoons. Ik heb wel een dect-telefoon maar die staat al jaren op dezelfde plek.
 
Len

Quote

BMP schreef:

Quote

Ik denk dat de bekabelde versie van de metingen dan ook niet zo ontzettend hoog uit zouden komen. Dat was meer dan 90mB/sec.


Bedraad is normaliter altijd je eigen netwerk Grin


Nou zeg, doe je nou net of ik niet weet of ik met mijn eigen wifi netwerk verbonden ben? Ik heb in die post al gezegd dat ik zeker weet dat ik verbonden ben met mijn eigen wifi netwerk.
 
BMP
Nee hoor dat zeg ik niet, je hebt het er over dat de bekabelde versie van de metingen dan niet zo hoog zouden uitkomen.

Dan denk ik,..... je kan bekabeld nooit op een ander netwerk zitten, vandaar mijn quote CoolGrin ik spreek niet over het wifi gedeelte.

Zal wel van de warmte komen Think Grin
Gewijzigd door BMP op 24-07-2014 15:38
You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa (Jeremy Clarcson)
 
Black Tiger

Quote

Nee hoor, geen nieuwe of verplaatste dect-telefoons. Ik heb wel een dect-telefoon maar die staat al jaren op dezelfde plek.

Mij valt dan zo snel niet in wat er dan nog storing kan veroorzaken bij je thuis. Tenzij het inderdaad een of anders signaal is wat er toevallig net op een rare manier doorheen gaat.
Gezien het feit dat het in de tuin wel prima werkt. Mijn ideeën zijn een beetje op.
Greetings, Black Tiger
 
Len
Dag Allemaal,

Vooropgesteld dat er niets in mijn interieur is gewijzigd heb ik toch maar een experiment uitgevoerd.
Ik was het helemaal zat geworden, Ik heb nu met medeweten en goedkeuring van mijn achterban diverse utp-kabels uitgerold en de coax van de antenneversterker naar de router met 9 meter verlengd. Ik heb de secundaire Sitecom router die ik achter de Cisco had geplaatst, in de hoop op verlichting en verbetering, er weer tussenuit gehaald en de Cisco nu hoog in de woonkamer op de begane grond achter een gordijn geplaatst. Lang leve het zelfklevende klittenband.

Hiervoor moest ik de coaxkabel van de de Ziggo antenneversterker naar de Cisco router 9 meter lang maken, dat kleine stukje van één meter ergerde me toch al mateloos. Ik moest ook twee utp-kabels maken, één voor naar de mediaplayer en een voor de NAS. Ik moest ook de telefoonkabel flink verlengen. Anyway alles werkte weer na het gepriegel met de utp-kabel en de krimptang. Ik weet nu tenminste eindelijk de kleurcode van de kabel uit mijn hoofd.

Hierna de test, ik deed de test eerst bekabeld en die gaf zoals al eerder meer aan dan het maximum waar ik recht op heb. Daarna op mijn WiFi netwerk. Dat kwam niet veel lager uit, in ieder geval zo goed dat ik meer dan tevreden was over al het Wifi netwerk. M.a.w. de voorheen geweldige prestaties van mijn WiFi netwerk zijn weer terug.
Het verplaatsen naar een andere plek in de kamer heeft goed gewerkt. Geen instabiele Himalaya verbinding meer. Een stabiele snelle verbinding die bijna net zo snel is als de bekabelde versie.

Wat ik wel heel jammer vind is dat ik er niet achter ben gekomen waarom de prestaties van het netwerk zo plotseling zo snel achteruit gingen. Op die manier blijft het gepruts met een WiFi netwerk een zwarte doos van een goochelaar die je nooit echt goed begrijpt.

Allemaal bedankt voor het meedenken en de vriendelijke groeten,

Len
 
kobus1960
Bedankt voor dit verhaal!! Clap
Laat eens te meer zien dat WiFi bereik onvoorspelbaar is,
wat men ook belooft, de plek in huis is voor iedereen anders.
Ik ben er ook even mee bezig geweest hoor, gebruik hier
alleen WiFi voor mobiele apparaten, pc's allemaal op UTP.
Het is hier zo druk met WiFi, ik krijg het niet stabiel genoeg
om er echt pc plezier aan te beleven. Mobiel prima.
 
Black Tiger
Yep, ook mijn dank voor dit testverhaal.
Inderdaad een beetje raar dat het compleet wegvalt op een bepaalde plek. Ik heb dit wel meegemaakt op grote afstand (paar honderd meter) dat je op 1 plek 95% signaal had en een half meter er vanaf gewoon niks meer over hield.
Maar nog nooit meegemaakt dat op korte afstand ook iets het signaal zo kon wegdrukken. Tenzij het zo druk is als bij Kobus, maar dat komt niet overal voor.

In elk geval iets om te onthouden voor mensen met toekomstige soortgelijke problemen, om het eens op een andere plek te proberen.
Bedankt voor de terugkoppeling!Thumbs Up
Greetings, Black Tiger
 
kobus1960
Over drukte, 17 WPA2 WiFi punten hier. extender om binnen
en op m'n terras mobiele apparaten te kunnen gebruiken. Mad
 
Black Tiger
Hullup Koos. Da's echt veel! Shock
Greetings, Black Tiger
 
Len
Hey Kobus,

Graag gedaan hoor, ik heb hier in huis alleen maar mobiele apparatuur buiten de laptops , de mediaplayer en de NAS. Maar zelfs het internet van de telefoons en de tablets ging er onder lijden. en toen was het genoeg. Vooral omdat het eerder nagenoeg perfect was kon ik niet geloven dat er geen oplossing voor deze sterke vermindering in prestaties was. Ik dacht eerst nog dat het WiFi gedeelte van mijn Cisco router het aan het begeven was maar mijn reserve router kampte met precies hetzelfde probleem dus dat was eigenlijk ook een zinloze actie. Eerst dacht ik ook dat veel activiteit op andere netwerken in de buurt de oorzaak zou zijn maar ik heb ook eens midden in de nacht gemeten en toen was het net zo slecht.

Deze laatste actie, het verplaatsen van de Cisco router was eigenlijk tegen beter weten in. Ik was toch al niet tevreden met de plaats van de router in de kamer. Je kent dat wel, wordt geleverd met minimale stukjes snoer vanaf het punt waar hij het huis binnen komt en daar monteer je hem dan. Daarom besloot ik eigenlijk om hem gelijk maar eens te verplaatsen. Waarom hij het nou ineens weer veel beter doet zoals voorheen en niet op die oude plek is voor mij toch een raadsel. Net weer 80+ down en 7.5 up, dat vind ik voor mijn abonnement geweldig goed, bekabeld is het niet eens zoveel meer.

Anyway jij ook bedankt voor het meedenken. Thumbs Up

mvg

Len
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Instabiel Internet', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Lang geen internet en slechte communicatie Klacht over Ziggo : 3 15-04-2024
PS4 wakker maken via internet? Eigen netwerk : 2 09-01-2022
Alecto ws-4500 wel ip geen internet? Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 3 06-12-2021
Ziggo biedt heel Amsterdam gigabit-internet Ziggo nieuws : 1 13-10-2020
Ziggo herstart landelijke uitrol gigabit-internet in Hoogvliet Rotterdam Ziggo nieuws : 1 28-07-2020
Advertentie