obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo verbindingsproblemen. Geen verbinding met internet? Meld hier je ervaringen met storingen. Zo kunnen storingen inzichtelijk gemaakt worden.
 Onderwerp afdrukken
Ziggo email storing
briolet

Quote

Black Tiger schreef:

Ik zou me wel kunnen voorstellen dat Gmail poort 465 als fallback gebruikt als 25 niet werkt.


Dat moet gebeurd zijn. Toen ik die mailserver vorig jaar ging gebruiken had ik alleen poort 465 geforward in de router (25 en 587 zaten dicht). Mailtjes van G-Mail kwamen gewoon binnen en van Ziggo niet. Ik heb me toen heel lang afgevraagd waarom alleen een deel binnenkwam en aan de router had ik niet eens gedacht. Pas toek ik maanden later zag dat poort 25 dicht zat in de router, begon ik me af te vragen hoe G-Mail zijn mail kon afleveren. Smile

In het mail-log van de server is niet te zien welke poort gebruikt is, maar dat kan alleen 465 geweest zijn bij gebrek aan 25.

Quote

Poort 465 mag de laatste 15 jaar eigenlijk helemaal niet meer voor SSL verkeer gebruikt worden volgens RFC 3569,


Op de Synology nas was poort 465 als default ingesteld voor SSL verkeer. Pas sinds de firmware update van een paar maand geleden is er peen TLS protocol bijgekomen met poort 587 als default. (Hoewel je zelf elke andere poorten kunt instellen als je wilt) Ik zal er dan maar langzaam aan gaan denken om op poort 587 met het nieuwere TLS protocol over te stappen. Wink
 
Black Tiger
Het klopt. Officieel genomen is 587 een TLS poort, geen SSL. Maar wereldwijd wordt vrjiwel overal gewoon 465 nog gebruikt, ook op hosting servers. Dus het verbaast me niets dat die Synology dat ook had.
Dat is er in de loop van de jaren in gegroeid en zal volgens mij ook niet snel weer veranderen, ondanks die RFC.
Het zal inderdaad een kwestie worden dat SSL er uit gaat groeien en vervangen zal worden door TLS mettertijd.
Greetings, Black Tiger
 
briolet
Oude mail software kent nog geen TLS protocollen. Als ik dit voorjaar met het Apple Mail programma dat bij OSX 10.6 hoort, probeerde te verbinden met een mailserver, zag je dat hij terug viel op SSL verkeer ook al bood de server TLS aan. (Ik heb het aanmelden en gebruik van certificaten indertijd uitgebreid met Wireshark bekeken)

Op de mailserver van dataweb.nl (waar ik een mail account heb lopen), kan ik via IMAP poort 143 een SSL of TLS verbinding opzetten. Bij poort 993 krijg ik alleen een TLS verbinding. Dus zij hebben het zo ingericht dat oude mailprogramma's die geen TLS verkeer ondersteunen, niet meer via poort 993 kunnen verbinden.

Als ik via GMail met poort 993 verbond, zag je wel dat gmail terug ging van TLS naar het minder veilige SSL verkeer. Blijkbaar durfden zij SSL verkeer niet te verbieden zodat ook oude mailsoftware nog werkt. bij hen.

Overigens is Snow Leopard van augustus 2009, dus toen zat er nog geen TLS ondersteuning in het mailprogramma. Dat is net 5 jaar geleden, dus zo snel veranderen die protocollen.
 
Black Tiger
Oudere software kent wel gewoon onbeveiligde verbinding. Het is maar wat men wil gebruiken.
TLS mag dan relatief nieuw zijn, poort 587 wordt al veel langer gebruikt als officiele secondary smtp poort volgens RFC's ter vervanging van poort 465. Maar dan gewoon zonder versleuteling/beveiliging.
Greetings, Black Tiger
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ziggo email storing', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
Opzegging Ziggo Klacht over Ziggo : 2 27-07-2022
Ziggo Snelheidsprobleem Algemene computer en software vragen. : 8 09-05-2021
Advertentie