obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
1024 programmerende kinderen bezetten ZiggoDome
Zippo
Grootste Europese CoderDojo knallend succes

UTRECHT, 17 februari, 2016

Vandaag hebben 1024 kinderen van 7 tot en met 12 jaar hun eerste stap gezet in een mogelijke carrière waarbij kennis van ICT noodzakelijk is. Onder begeleiding van 300 vrijwillige coaches gingen de enthousiaste kinderen aan de slag met de programmeertaal Scratch. Deze 'MegaDojo' - georganiseerd door Ziggo en CoderDojo Nederland - draagt bij aan het streven van Ziggo om nog dit jaar 10.000 kinderen kennis te laten maken met 'programmeren'. Dat is volgens het bedrijf noodzakelijk om ook in de toekomst nog voldoende technische geschoolde specialisten te hebben.

Nadat André Kuipers via een virtuele count down en de lancering van een raket de aftrap had gegeven gingen de kinderen aan de slag met Scratch. De programma’s die zij moesten maken hadden het heelal als onderwerp. Zo moesten zij een raket lanceren en een astronaut verschillende opdrachten laten doen. “Het is belangrijk om de interesse voor techniek bij jongens én meisjes al op jonge leeftijd te stimuleren”, stelt Marieke Dekker, VP Corporate Affairs bij Liberty Global. Zij vervolgt: "De opzet van deze Dojo's leent zich daar heel goed voor. Je ziet dat het de kinderen erg aanspreekt. Zij zijn ruim twee uur gemotiveerd en geconcentreerd bezig. Ik krijg er een kick van als ik de kinderen zo bezig zie en je merkt dat de honderden vrijwillige coaches net zo enthousiast zijn.".

Ook Neelie Kroes was aanwezig bij de MegaDojo: “Fantastisch dat hier meer dan 1000 kinderen zitten die zelf programma’s en spelletjes maken.” Kroes is van mening dat elk kind al op de basisschool moet leren programmeren. Haar actieprogramma CodePact moet daarin ondersteunen.

CoderDojo
Tijdens een CoderDojo maken jongeren kennis met techniek en leren zij op een eenvoudige en speelse manier programmeren, websites en apps maken en nog veel meer. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Vrijwilligers met een passie voor techniek begeleiden de jongeren, maar het uitgangspunt is vooral ‘zelf doen’. CoderDojo is oorspronkelijk een Ierse vrijwilligersorganisatie. Inmiddels zijn er wereldwijd, in meer dan 60 landen, meer dan 700 CoderDojo’s. Ziggo is ambassadeur van CoderDojo Nederland en organiseert samen met deze organisatie tientallen Dojo's in het hele land.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
briolet

Quote

“Fantastisch dat hier meer dan 1000 kinderen zitten…


Die heeft het aantal in deze context niet begrepen. Er zitten hier precies $400 kinderen. (0x0400)
 
Black Tiger

Quote

Er zitten hier precies $400 kinderen. (0x0400)

Ik snap hem ook niet.
Voor 400 dollar aan kinderen? GrinAnnoying
Greetings, Black Tiger
 
superfury
De $ of 0x prefix geeft aan dat het getal dat volgt hexadecimaal is: het getal heeft een base van 16 in plaats van de normale decimale 10. Dus 0x400(C syntax) of $400(Pascal syntax) is 4 keer 256(16 tot de macht 2)=1024 in het decimale stelsel.
 
Black Tiger
Ik kan wel wat hexadecimaal rekenen maar dat met prefixen en syntaxen gaat mijn pet ook te boven dus bedankt voor de uitleg!Thumbs Up

Met jouw berekening kom je dus uit op 1024 kinderen.
Dat is meer dan 1000 kinderen, zoals in het originele stuk vermeld stond.


Begrijp ik nog steeds niet waarom Briolet schreef dat men het aantal in de context niet begrepen heeft.Think
Greetings, Black Tiger
 
briolet
De context is ICT en binnen een computer wordt er overal hexadecimaal gerekend. Het zou me zelfs niet verbazen als het aantal van 1024 deelnemers geen toeval was, maar de organisatie dit aantal bewust als maximum gekozen heeft.

- Voor de doorsnee Nederlander is 1000 een rond getal, zodat de verslaggever dit als basis gebruikt in zijn uitdrukking "ruim 1000".

- Voor een ICTer is 1024 juist een rond getal omdat dit in hexadecimaal $400 is. In de ICT context moet je dan met ronde ICT getallen werken. Dan had de verslaggever ook laten zien dat hij begreep waar hij over schreef. In elk geval zie ik, met mijn programmeer achtergrond, direct een hexadecimaal getal als ik 1024 lees.
 
Black Tiger
Ja maar de verslaggever schreef toch 1024 kinderen?

De uitspraak van ruim 1000 was van Neelie Smit Kroes, niet van de verslaggever, dus die kun je daar de schuld niet van geven. Smile
Het was Neelie Kroes die de $400 niet begreep en die kun je dat niet kwalijk nemen, toch?
Greetings, Black Tiger
 
briolet
Ik denk dat ik Neelie ook bedoelde toen ik een half jaar geleden "Die heeft het niet begrepen" opschreef. Grin

Ik heb de originele post nu te vluchtig nagelezen en gaf nu, inderdaad, de verkeerde de schuld. Blush
 
Black Tiger
Ah oke, dan zijn me nu beide zaken duidelijk. Dacht al effe dat ik weer ergens verkeerd gelezen had. Zou ook niet de eerste keer zijn.SmileWink
Greetings, Black Tiger
 
data-full-width-responsive="true">
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; '1024 programmerende kinderen bezetten ZiggoDome', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Advertentie
data-full-width-responsive="true">