obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
LTE-M-netwerk Vodafone nu live
Zippo
Nieuw netwerk onderdeel van 5G-technologie

Vodafone zet vandaag een belangrijke stap in de ontwikkeling van 5G. Het telecombedrijf heeft deze week de laatste hand gelegd aan een landelijk dekkend LTE-M-netwerk. LTE-M staat voor long term evolution for machines, een techniek die op een efficiënte manier apparaten met het internet verbindt. LTE-M-technologie is vorige maand door GSMA uitgeroepen tot een fundamenteel onderdeel van 5G-technologie.

John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo: “Wereldwijd legt Vodafone meer dan 65 miljoen verbindingen tussen apparaten, elke twee weken komen daar één miljoen verbindingen bij. Met LTE-M verbreedt Vodafone het IoT-portfolio voor klanten, waarmee het telecombedrijf als eerste het meest complete radionetwerk voor Internet of Things-diensten aanbiedt. Vodafone zet daarmee opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van 5G, waarbij de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk verder wordt vergroot. Zo blijven wij constant investeren in het ‘next generation network’.”

Met de live-gang van het nieuwe netwerk kunnen zakelijke klanten aan de slag met slimme oplossingen. LTE-M maakt het mogelijk om apparaten aan het internet te verbinden met veel lager batterijverbruik dan gewone 2G/3G/4G- verbindingen. Vodafone heeft overigens al een landelijk dekkend NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT)-netwerk.

LTE-M vs NB-IoT
LTE-M- en NB-IoT-technologie zijn beiden in staat om apparaten met het internet te verbinden, maar worden voor andere doeleinden gebruikt. Omdat het energieverbruik van NB-IoT extreem laag is, kun je deze technologie gebruiken in bijvoorbeeld waterleidingen, landbouwvelden of op andere plekken waar het moeilijker is om de batterij te vervangen. LTE-M-technologie geeft de mogelijkheid tot meer bandbreedte in vergelijking tot NB-IoT en ondersteunt ook voice (VoLTE). Dit is relevant voor oplossingen waarbij spraak nodig is, zoals bij slagbomen of liften. Ook is deze technologie toepasbaar op het gebied van mobiliteit – bewegende objecten zijn makkelijk te volgen en blijven soepel met elkaar verbonden.

Slimme stadsfietsen
Conneqtech, een bedrijf gespecialiseerd in het verbinden van apparaten, test samen met Vodafone energiezuinige LTE-M-oplossingen voor stadsfietsen. Zo kan een eigenaar zijn fiets gemakkelijk traceren en beveiligen. Samen met Axa levert Conneqtech momenteel al slimme sloten aan Sparta's e-bike via het Vodafone-netwerk, maar deze putten hun energie uit de batterij van de e-bike. Met LTE-M-technologie is dat niet meer nodig.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'LTE-M-netwerk Vodafone nu live', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
geen live mail en opslagmappen Algemeen : 3 30-08-2022
Wifi netwerk niet te zien op Samsung S7 WiFi, draadloos netwerk : 12 15-02-2021
Meer data en korting bij nieuwe Vodafone-abonnementen Ziggo nieuws : 7 25-05-2019
VodafoneZiggo test ‘netwerk van de toekomst’ Ziggo nieuws : 1 22-08-2018
Onbekende aansluiting op mijn netwerk Computer vragen : 11 12-11-2017
Advertentie