obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
Vrije keuze modems
MisterSenseo
Klanten van VodafoneZiggo mogen binnenkort modems van andere merken dan dat van de provider gebruiken. De Geschillencommissie Telecommunicatiediensten heeft geoordeeld dat de provider dat moet toestaan.

Een klant diende vorig jaar een klacht in bij de commissie. Hij wilde een modem en router van een ander merk gebruiken, maar dat zag VodafoneZiggo niet zitten. Volgens het bedrijf was een Ziggo-modem essentieel om van het netwerk gebruik te kunnen maken.

Daar ging de commissie echter niet in mee. Die oordeelt nu dat VodafoneZiggo klanten vrije modemkeuze moet geven. Ook moet het bedrijf binnen 21 dagen op zijn website uitleggen hoe het mogelijk is om als klant gebruik te maken van een modem dat niet van Ziggo afkomstig is.

De commissie zegt het besluit te hebben genomen door naar de regels van BEREC te kijken. Dat is een Europees samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders, dat eerder heeft gezegd dat een aansluitpunt eindigt waar een internetverbinding het huis binnenkomt. Klanten zijn daar vanaf dat punt eigenaar van en mogen dus zelf kiezen wat voor modem zij gebruiken.

De nieuwe regels moeten uiterlijk deze maand ingaan. NU.nl heeft VodafoneZiggo om een reactie gevraagd, maar de provider kon niet meteen reageren.

Door: NU.nl
Met vriendelijke groet, MisterSenseo

De dokter zei dat ik aan MPS lijd maar wij vinden van niet hoor !
 
MisterSenseo
VodafoneZiggo stapt naar de rechter na een uitspraak van de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten. De Commissie oordeelde eerder deze maand dat Ziggo-klanten ook modems van andere merken dan van de provider mogen gebruiken. Maar VodafoneZiggo is het daar niet mee eens, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Bij VodafoneZiggo mogen klanten geen modem van een ander merk gebruiken. Volgens het bedrijf is een Ziggo-modem essentieel om van het netwerk gebruik te kunnen maken. Een klant die wel een ander modem wilde, diende daarom vorig jaar een klacht in bij de Geschillencommissie.

De Commissie oordeelde op 7 mei dat VodafoneZiggo klanten vrije modemkeuze moet bieden. De nieuwe regels zouden uiterlijk vrijdag in moeten gaan, maar dat gebeurt niet. "Voor Ziggo-klanten verandert er nog niets totdat een rechter uitspraak heeft gedaan", zegt de woordvoerder van VodafoneZiggo.

Hoewel VodafoneZiggo volgens de gebruikelijke gang van zaken naar de rechter moet stappen om de uitspraak nietig te verklaren, is de provider van mening dat dit een onderwerp is waar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zich over moet buigen. "Op dit moment is de markt in afwachting van het ACM-beleidsadvies over dit vraagstuk", zegt de woordvoerder.

Door: NU.nl
Met vriendelijke groet, MisterSenseo

De dokter zei dat ik aan MPS lijd maar wij vinden van niet hoor !
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Vrije keuze modems', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo heeft geen modems ik geen tel en internet meer Klacht over Ziggo : 7 02-02-2016
Vrije keuze. Algemeen : 2 25-01-2015
weet niet veel van modems, hoe forward ik bij ubee evw 3200 en dat die ook werkt. Algemene computer en software vragen. : 5 25-11-2014
Feature request firmware - vrije DDNS provider kiezen Firmware : 8 21-10-2014
Cisco vindt ernstig lek in modems UPC, ZeelandNet en Ziggo Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 2 18-07-2014
Advertentie