obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Ziggo schrapt Duits en Franstalige zenders uit analoge basispakket
crime scene

Quote

olivierbos schreef:

Quote

crime scene schreef:
[quote]De krant en de FM radio, ook verouderde technieken. Maar ze bestaan nog steeds.
Voor veel mensen "werkt het gewoon".


Als iedereen zo zou denken, keken we nu nog in zwart-wit. Kortom, geen innovatie in dat geval.

Bij de introductie van kleuren-TV had een zwart-wit ontvanger nog gewoon ontvangst. Bij vervanging van het toestel, kregen de mensen vanzelf kleurtjes.

Nu met de digitalisering is dit niet zo soepel te regelen. Dus dat er dan keuzes gemaakt moeten
worden, dat lijkt me duidelijk. Mijn idee is juist dat het vasthouden aan teveel SD kanalen, de innovatie remt. Zeer veel mensen hebben nu HD of HD ready schermen, en wensen een beter signaal daarvoor.

SD is de tussenliggende techniek, die we zo snel mogelijk uit moeten faseren. Want hoe lang praten we nu inmiddels al over HDTV? HDMAC, dat was in 1986.

Als nu ook analoge kanalen moeten wijken, so-be-it. Maar onderzoek wel even beter welke kanalen
je zomaar schrapt. Publieke zenders schrappen lijkt me dan niet zo handig. Ook al zijn het geen Nederlandse publieke zenders. Overigens is niet alleen Limburg getroffen door deze geniale actie van Ziggo.

Quote


Het gaat hier niet om slechts enkelen. meer dan de helft van de bevolking kijkt al digitaal.

De andere helft dus niet.

Quote

Wanneer groepen mensen (ouderen bijv.) niet digitaal kijken is meer een kwestie van het niet wíllen leren in plaats van
dat ze het niet kunnen.

Mensen die nog een krant lezen, zijn die dan achterlijk ofzo? Vreemde argumentatie. Ook van dat dwingen in een latere post...

En er zijn vast ouderen die willen, maar het gewoon niet begrijpen dat zomaar zenders verdwijnen.
En zelf niet zo vaardig en mondig zijn om actie te ondernemen. Dit is ook nergens voor nodig, als Ziggo zelf meer innovatief zou zijn geweest in de conversie naar digitale TV.

En die onzinnige 150 SD kanalen nou eens terugbrengt naar een zinvol pakket. Digitenne gaat niet verder dan een stuk of 20, 25. Het dubbele, prima, graag. Maar het zesvoudige? Zo kun je ook ruimte maken voor HD. En dat zal dan ook vast klachten geven, maar de technische argumentatie is beter omdat je over hetzelfde "digitale domein" praat. Zegmaar digitale TV versie 2.0 vervangt versie 1.0. Dat begrijpt toch iedereen?

Dus die actie dat neem ik dan op me. Met heel wat jaartjes minder op de teller, maar hopelijk wel goede inhoudelijke argumenten.
Gewijzigd door crime scene op 28-06-2009 08:29
 
rrozema
Ik heb op mijn tv in de woonkamer digitale tv van Ziggo. Ik heb zelfs een HD tuner staan. En toch ben ik niet tevreden over digitale televisie. Ik heb daar meerdere redenen voor:
- in mijn huis staan nog 4 analoge tv's en 2 videorecorders. 'verouderde apparatuur' volgens de providers maar ik ben niet van plan ze weg te gooien omdat iemand anders vindt dat ze te oud zijn...
- het (ontbreken van) gebruiksgemak van de voorzet tuners. Ik heb nu in de woonkamer 2 afstandsbedieningen nodig om tv te kijken. Eerst moet ik de tv aan zetten, dan de tv op het hdmi kanaal zetten (5 keer drukken!), de tuner aan zetten en pas dan kan ik de juiste zender opzoeken. En als ik dan eindelijk zit, dan moet ik nog steeds met de tv ab het geluid harder en zachter zetten en met de tuner ab de zender instellen. HDMI-CEC zou dat hebben moeten verhelpen, maar geen enkele tuner fabrikant vindt het de moeite waard om z'n tuner daar geschikt voor te maken.
- het duurt bij mijn humax hd5000 veel te lang voordat de zender omschakelt als je zapt,
- Meestal gaat het goed, maar als er eens storing is dan krijg je gelijk van die rare blokken in beeld; niet een beetje minder kwaliteit, nee het beeld is gelijk niet meer om aan te zien.
- en dan nog natuurlijk het feit dat er verschillende 'versies' zijn van digitale tv: mijn Samsung tv heeft een ingebouwde digitale tuner. Handig, zou je denken... Maar helaas is die, net als de tuners in vrijwel elke in de winkel verkrijgbare tv, niet geschikt voor kabel ontvangst. Welke malloot heeft bedacht dat het handig zou zijn om andere tuners te gebruiken voor satteliet tv, kabel tv en over-the-air tv? En dan heb ik het nog niet eens over de verschillende coderingen gehad. Daar komt een gewoon mens toch nooit meer uit?

Kortom, Ziggo telt mij mee als 'digitale abonnee' maar in de praktijk wordt er bij mij thuis vaker en meer analoog gekeken dan digitaal!
Gewijzigd door rrozema op 30-06-2009 07:07
 
Decibert

Quote

omdat ze via digitaal kunnen zien wat ik zit te kijken op elk moment.


Nonsens, er wordt geen retoursignaal verstuurd.
Geen loonstrookje van Ziggo B.V. Wink
De feiten scheiden van de emoties
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ziggo schrapt Duits en Franstalige zenders uit analoge basispakket', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Marco van Basten naar Ziggo Sport Ziggo nieuws : 1 29-06-2020
Ziggo GO nu ook beschikbaar voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV Ziggo nieuws : 1 29-06-2020
Ziggo biedt heel Rotterdam gigabit-internet Ziggo nieuws : 1 10-03-2020
Ziggo biedt heel Den Haag Gigabit-internet Ziggo nieuws : 1 04-02-2020
Ci+ en smart card geen zenders vinden Ziggo kabel modems: Ubee, Cisco, Motorola, Arris, etc. : 4 16-12-2019