obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » Abonnementen, acties en voorwaarden » Wat verandert er?
Meld hier verbeteringen en verslechteringen in de voorwaarden.
 Onderwerp afdrukken
OPTA breekt kabel open voor derden
Zippo
logo
Toezichthouder OPTA heeft de definitieve tarieven vastgesteld op basis waarvan kabelaars UPC en Ziggo hun analoge kabelnet moeten openstellen voor derden. Voor de wederverkoop van het standaard analoge televisiepakket, het zogeheten wholesale line rental cable (WLR-C), mag UPC 8,83 euro rekenen. Ziggo mag 8,45 euro in rekening brengen. De kabelbedrijven krijgen 12 weken de tijd om hun kabelsystemen geschikt te maken. Nieuwe toetreders moeten Ziggo en UPC bovendien eenmalig 30.000 euro betalen voor toegang. Er lopen nog bezwaren van zowel de kabelaars als beoogde toetreders, die de maatregelen respectievelijk te ver en niet ver genoeg vinden gaan.

Tariefbesluit WLR-C (UPC en Ziggo)

UPC en Ziggo zijn volgens het marktanalysebesluit omroep verplicht om de analoge kabelaansluitingen door te verkopen aan alternatieve aanbieders. In het tariefbesluit WLR-C staan de groothandelstarieven die UPC en Ziggo moeten rekenen voor het doorverkopen van het standaard analoge televisiepakket. Deze tarieven gelden als inkoopprijs wanneer alternatieve aanbieders het analoge televisiepakket willen doorverkopen.

OPTA heeft 26 november 2009 de tarieven in concept gepubliceerd. Marktpartijen en de Europese Commissie hebben hier vervolgens op kunnen reageren. Deze reacties zijn in dit finale tariefbesluit WLR-C verwerkt. Samen met de implementatiebesluiten voor UPC en Ziggo vormt dit tariefbesluit de definitieve set aan maatregelen van OPTA om concurrentie op de kabelmarkt mogelijk te maken.

Download publicatie (PDF Document - 2.5 MB)


Tele2 en Youca hebben concrete plannen om analoge televisie via de kabel te gaan verkopen. Tele2 heeft al een tv-pakket via de telefoonlijn.

Vanaf 1 november is het ook mogelijk internet en tv bij twee verschillende aanbieders af te nemen. Daarnaast start de Opta een procedure om ook het aanbod van digitale televisiepakketten via de kabel open te stellen.

Bronnen:
http://www.villamedia.nl/nieuws/beric...den/45375/
http://www.opta.nl/nl/actueel/recente...e/?id=3146
http://www.nrc.nl/economie/article250...ncurrenten
Gewijzigd door Zippo op 14-03-2010 15:11
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Zippo
Dit kon wel eens de reden zijn dat de snelheidsverhogingen minder hoog worden dan beloofd!!!!

Er is immers capaciteit nodig voor die externe aanbieders.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
mesa57
Sowieso wordt in release 1 niets gedaan aan gecombineerde produkten analoog/digitaal/internet. Verder is het puur concurentie op prijs. Het is net zoals bij het electriciteitsnet, het product is exact hetzelfde, alleen de facturatie geschiedt door een ander. Uiteraard zijn we als consumenten gebaad bij een goedkoper product. Maar ook bij een kwalitatief goed product. En daar draagt deze aktie mijns inziens niet aan bij.

Quote

431. Release 1 dient ten minste mogelijk te maken dat een eindgebruiker waarvoor geldt dat die be-schikt over een abonnement bij Ziggo op diens analoge rtv-pakket92 en waaraan Ziggo in aanvulling op dat abonnement geen additionele diensten (zoals digitale televisie, internettoegang of telefonie) levert, voor zijn analoge rtv-pakket over kan stappen op het aanbod van een WLR-afnemer.93

Gewijzigd door mesa57 op 15-03-2010 19:05
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'OPTA breekt kabel open voor derden', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
omruilen Giga modem voor modem dat wifi 6 ondersteunt Klacht over Ziggo : 3 22-08-2023
port 9 voor wake on lan doorsturen naar mac van pc Hardware instellingen : 55 26-06-2023
Kabel TV Algemeen : 18 05-12-2022
Ziggo GO nu ook beschikbaar voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV Ziggo nieuws : 1 29-06-2020
Hilversum klaar voor Gigabit-internet, twee derde van Nederland zsm Ziggo nieuws : 1 12-11-2019
Advertentie