obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
iO Filmproducties wint ook deel vijf Entertainment Experience
Zippo
Na deel twee en drie wint iO Filmproducties ook deel vijf van Verhoevens’ Entertainment Experience met Ziggo. Met bijna twee keer zoveel stemmen wonnen zij van de nummer twee, Viciefilms, die deel vier op hun naam hebben staan.

Voor deel vijf werden vijftien video’s ingezonden en bijna 4200 stemmen uitgebracht. Het script is op veel verschillende manieren verfilmd door de bedscene die in het script verwerkt is. Veel makers zijn hier creatief mee omgegaan en hebben hiervoor soms een alternatief bedacht. Naast het creatief omgaan met het script zijn teams ook creatief met de uitwerking bezig geweest. Zo stuurde Evita Schwartz een versie met handpoppen in en maakte Ghostwriter een animatieversie van het vijfde script.

iO Filmproducties
iO Filmproducties is opgezet door Peter Henneman en Charmène Sloof. Verder bestaat het team van deel vijf uit regisseur/editor Stephan Brenninkmeijer, cameraman Robert M. Berger, camera assistent Tein Brouwer, geluidsman Olivier Nijs, productieleider Mandy Vellekoop en visagistes Merle Holterman en Larissa van Marle. De personages in het vijfde deel worden gespeeld door Charmène Sloof, Fransie Groenendijk, Marleen Maathuis, Martijn van Hese, Mischa van der Klei, Cas van der Sande, Alfred Heppener, Heleen van Doremalen en Corine Murk.

Winnaar componist deel 4
De filmmuziek voor deel vijf binnen de Entertainment Experience met Ziggo is dit keer gewonnen door vier componisten genaamd The Augmented Four; Guy Renardeau, Serge Koenen, Hugo Aben en Rogier Wildenboer. Guy Renardeau was eerder de winnende componist van deel twee maar voegde zich voor deel vier samen met de drie anderen componisten.

Aan de slag
Deelnemers van de Entertainment Experience kunnen nu aan de slag met het script voor het zevende deel, video’s voor het zesde deel, muziekstukken voor het vijfde deel en een game rondom het filmproject. Insturen en stemmen kan op de online community entertainmentexperience.nl

Entertainment Experience
Uit de Entertainment Experience komen twee films tot stand, een User Generated film en de professionele versie van Nederlands meest succesvolle regisseur Paul Verhoeven. Voor de User Generated film kunnen talentvolle alleskunners of juist mensen die interesse hebben in één onderdeel van een film maken – schrijven, acteren, regisseren, monteren of componeren zich (nog steeds) inschrijven op www.entertainmentexperience.nl. Daarmee krijgen zij tot en met het achtste deel de mogelijkheid met elkaar een film te ontwikkelen. Na het inzenden van hun scripts, video’s en/of muziekstukken is het aan het Nederlandse publiek de taak te stemmen op de ingezonden creaties en daarmee te bepalen welke inzendingen daadwerkelijk in de film opgenomen worden. De films bestaan uit acht delen van ongeveer vijf minuten en zijn gebaseerd op hetzelfde script. Concreet betekent dit dat beide films om de vijf minuten precies met hetzelfde gegeven eindigen en het volgende blok dus ook vanuit hetzelfde punt starten.

Game
Naast de films kan iedereen ook aan de slag met een game binnen de Entertainment Experience. De deelnemers krijgen drie conceptrichtingen om mee te starten, die gebaseerd zijn op het filmproject binnen de Entertainment Experience. Met deze richtlijnen kan iedereen een online of mobiel spel bedenken. De winnende inzender zal samen met de Entertainment Experience, en haar partners een professionele demo-versie van dit concept maken. Deze demo wordt voorgelegd aan mensen en bedrijven uit de industrie met als doel deze game, daadwerkelijk te gaan maken. De game wordt onder leiding van vakspecialist Reinout te Brake ontwikkeld.

Ook op televisie
De Entertainment Experience is geïnitieerd door Ziggo. Het verloop van het project is te volgen via het televisieprogramma ‘Entertainment Experience’ dat door Tim Haars wordt gepresenteerd. Het programma wordt van maandag tot en met donderdag om 18.00 uur op Veronica uitgezonden (herhaling vanaf 23.30 uur) en op vrijdag- en zaterdagavond wordt er vanaf 23.30 uur een compilatie van de afleveringen van afgelopen week uitgezonden. Daarnaast is het ingestuurde materiaal door de deelnemers te vinden op de website www.entertainmentexperience.nl.

PERSBERICHT Amsterdam, 14 februari 2012
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'iO Filmproducties wint ook deel vijf Entertainment Experience', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
dubbel tv abbonnement update deel 1 Algemeen : 4 27-10-2010
humax 5050 neemt laatste deel van programma niet op Decoders van derden voor digitale radio en tv. : 4 25-04-2010
Advertentie