obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ziggo verbindingsproblemen. Geen verbinding met internet? Meld hier je ervaringen met storingen. Zo kunnen storingen inzichtelijk gemaakt worden.
 Onderwerp afdrukken
wifispots
darkvision
Ik heb gekeken onder internetopties-inhoud en daar zie ik een hele rij certificaten staan waaronder het bedoelde certificaat bovenaan. Er staan certificaten onder "tussenliggende certificeringsinstanties en de rest onder vertrouwde basiscertificeringsinstanties. Snap daar niets van, heb ik nooit veranderd og gewijzigd.
 
kobus1960
Klopt daar staan hele ritsen certificaten, als Norton, Microsoft of welk ander
AV programma deze accepteert gaan ze er gewoon doorheen.
Dat varieert van COMODO tot de Staat der Nederlanden. Zonder werkt er weinig.
 
mesa57
Als ik de handleiding van Ziggo exact volg, dan gebeuren er wat vreemde dingen. Allereerst bij stap 12/13 (opslaan credentials_ vraag hij 2x om een user/paswoord. Dan, bij het verbinding maken, zegt hij dat de credentials niet goed zijn en vraagt weer om user/paswoord. Vervolgens zegt hij dat hij niet kan verbinden.

De certificaatfout van darkvision krijg ik echter niet.
 
darkvision
Met de handleiding van Ziggo gebeuren er bij mij geen vreemde dingen, ik kan daar moeiteloos doorheen gaan. Bij het verbinding maken gaat hij bij mij weer vragen om gebruikersnaam en wachtwoord ( staat al in de instellingen dus zou automatisch moeten gaan) en dan krijg ik het bekende scherm weer over het certificaat. Zo hebben we schijnbaar allemaal onze eigen ervaringen. Zojuist mijn vriend op bezoek gekomen met zijn laptop en daar eens even geprobeerd wat zich daar gaat openbaren. Dus gewoon de handleiding erbij er stap voor stap de aanwijzingen gevolgd. Echt stap voor stap met twee laptops naast elkaar en steeds elkaar controleren. Misschien lijkt dat wat vergezocht, maar fouten maken is er niet bij. Enne? Geen probleem met de handleiding dus maar eens verbinding gaan maken en je raad het misschien al: HETZELFDE ALS OP MIJN LAPTOP, CERTIFICAATFOUT.
 
mesa57
Die certificaatfout kun je niet krijgen als Servercertificaat valideren niet aangevinkt staat zoals hier :

Urh9vmO1uw43lDb3UQPh

Verder mag hij niet vragen om user paswoord als je stap 12/13 hebt gevolgd. Volgens mij zijn die ook redelijk essentieel.
 
darkvision
Ik heb conform de handleiding gewerkt en dus staat valideren niet aangevinkt. De handleiding is daar duidelijk over. Maar toch verschijnt het scherm bij het verbinding maken zoals ik al eerder aangaf en wel op beide laptops met Windows 7 als besturingssysteem. En ook de stappen 12 en 13 zijn correct opgevolgd, maar bij het verbinding maken krijg ik weer de vraag over mijn gebruikersnaam en wachtwoord, eveneens op alle twee de laptops. Ergens gaat het dus fout en ik zou niet meer weten waar ik het zoeken moet.
 
mesa57
Je hebt me wel aan het knutselen gezet hoor.
Ik vroeg me af wat het verschil was tussen het Ziggo proggie en het handmatig inbrengen. In de instellingen zie je nml. niks.
Maar het verschil zit in de manier waarop de user credentials (user/pwd) worden opgeslagen.
Met het Ziggo programma is dat op windows gebruikers niveau in hkcu/software/microsoft/wlansvc/userdata/profiles en met de handmatige configuratie op machine niveau in hklm registry.

Waarschijnlijk, als ik de CryptProtectData functie bekijk die voor de encryptie van user/pwd gebruikt wordt dan is dat tevens in het ene geval aan de gebruiker gekoppeld en in het andere geval aan de machine.
De gegevens zien er dan ook anders uit als ze geencrypt zijn.

Ik heb nog niet ontdekt hoe je in windows 7 kunt opgeven dat hij die credentials, net als het ziggo proggie doet, opslaat op user niveau ipv machine niveau.

En voor de delphi fans onder ons (zoals ik) : het ziggo proggie is geschreven in Delphi Smile en maakt gebruik van de wlanapi.dll om de gegevens vast te leggen (en waarschijnlijk ook van wlansvc.dll voor de crypto).
 
darkvision
Nou mesa. wat je allemaal schrijft is voor mij als leek totaal onbegrijpelijk. Ik ben een eenvoudige gebruiker en niet meer. Dat is ook de reden dat er frustratie ontstaat bij mij omdat ik er gewoonweg niets aan kan doen. Geen kennis van mijn kant, geen adequate hulp van Ziggo en urenlang rondsnuffelen op forums.
 
mesa57
Voor de normale klant is het ook niet te volgen. Maar het komt er op neer dat de handleiding van Ziggo niet werkt. Althans het lijkt erop dat het de eerste keer wel werkt, maar daarna niet meer. Of het aan windows 7 ligt of aan de handleiding weet ik nog niet (lijkt een windows 7 probleem).
 
briolet

Quote

geen adequate hulp van Ziggo

Als het op andere systemen wel werkt, is het in eerste instantie een instellingsprobleem. Het is leuk dat Ziggo daar bij probeert te helpen, maar het lijkt me primair een taak van de Windows helpdesk om uit te leggen hoe je Wifi op een Windows machine moet instellen.
Er zijn veel bedrijven die ook deze beveiliging gebruiken en daar loopt men vast tegen dezelfde problemen aan.

Quote

Ik heb nog niet ontdekt hoe je in windows 7 kunt opgeven dat hij die credentials, net als het ziggo proggie doet, opslaat op user niveau ipv machine niveau.

Op mijn MacBook worden alle Wifi wachtwoorden op user niveau opgeslagen. Zeker bij wpa-enterprise lijkt dat logisch. Iedere gebruiker logt daar met een eigen account in op de Wifi. Als je meerdere gebruikers op een laptop hebt, wil je ook dat een ieder met zijn eigen account inlogt op het wifi netwerk. Dus moet je dat op user niveau opslaan.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'wifispots', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
kan wifispots al ruim twee weken niet activeren. Klacht over Ziggo : 4 26-04-2016
Ziggo wijzigt beveiliging WifiSpots Ziggo nieuws : 2 25-04-2016
Ziggo wifispots op mijn Acer smartphone. Algemene computer en software vragen. : 2 09-01-2016
Delta en Ziggo koppelen WifiSpots Ziggo nieuws : 2 05-08-2015
Ziggo Wifispots- Bijna geen verbinding Klacht over Ziggo : 16 24-05-2015
Advertentie