obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemene onderwerpen. Post hier als je de goede categorie niet kan vinden.
 Onderwerp afdrukken
Intel toont 1Gbps-kabelmodem
Puma
Intel heeft een nieuw kabelmodem getoond die downloadsnelheden tot 1Gbps mogelijk zou maken. De uploadsnelheid van het Puma 6-kabelmodem, dat voldoet aan de docsis 3.0-standaard, bedraagt maximaal 240Mbps.

Bij de docsis 3.0-standaard, en de Europese afgeleide eurodocsis, kunnen een onbeperkt aantal kanalen gebruikt worden. Het nieuwe kabelmodem van Intel, de Puma 6, gebruikt voor het behalen van de downloadsnelheid van 1Gbps 24 bonded docsis-kanalen, terwijl de meeste docsis-kabelmodems momenteel maximaal acht kanalen benutten. Voor het uploaden van data, dat zou pieken op 240Mbps en tweemaal sneller zou zijn dan bij de huidige docsis 3.0-modems, stelt Intel dat er acht kanalen worden gebruikt.

In Europa, waar de eurodocsis-standaard worden gebruikt, zou de Puma 6 nog hogere snelheden kunnen behalen, omdat in plaats van 6MHz-brede kanalen de bandbreedte 8MHz bedraagt. Hierdoor zouden pieksnelheden tot circa 1,3Gbps mogelijk zijn. Intel doet hier echter nog geen uitspraken over. De chipfabrikant, die claimt 20 miljoen Puma 5-kabelmodems te hebben verkocht na de overname van de kabelmodemdivisie van Texas Instruments in 2010, laat wel weten dat de Zuid-Koreaanse kabelprovider SKbroadband volgend jaar proeven wil gaan houden met de Puma 6. Daarbij zouden snelheden tot 1Gbps mogelijk moeten worden.

De Nederlandse kabelaanbieders UPC en Ziggo bieden momenteel downloadsnelheden tot 120Mbps aan. Ziggo stelt dat met zijn huidige eurodocsis 3.0-kabelmodems snelheden tot 240Mbps mogelijk zijn. Of en wanneer de providers zullen overstappen naar kabelmodems die 1Gbps weten te behalen, is nog niet duidelijk.

Bron: Tweakers
 
Nicholas
1.3 Gigabyte p.s. ! Grin Dat zijn nog eens snelheden. En dat zonder kwantumtechniek. Grin

Kom maar op met die Puma, zei Puma. Wink
Expert, Coach en Trainer in No-Nonsense gerelateerde alsmede Nonsense gerelateerde zaken waarbij expertise op het gebied van voorgenoemde (en niet genoemde) onderwerpen gewenst danwel noodzakelijk is. Hierbij aantekenend dat menig individu in het algemee
 
Nicholas
Edit: ..onderwerp weer terug op startpagina..
Expert, Coach en Trainer in No-Nonsense gerelateerde alsmede Nonsense gerelateerde zaken waarbij expertise op het gebied van voorgenoemde (en niet genoemde) onderwerpen gewenst danwel noodzakelijk is. Hierbij aantekenend dat menig individu in het algemee
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Intel toont 1Gbps-kabelmodem', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Telenet (Liberty Global) werkt aan 1Gbps internetsnelheid via de kabel Ziggo nieuws : 1 30-08-2014
Tweede router achter Cisco EPC3925 Kabelmodem Algemeen : 6 17-03-2012
Hoe kom ik in het configuratie menu van het kabelmodem? Frequently Asked Questions : 6 30-09-2009
Ziggo kabelmodem en Linksys Router Algemeen : 8 16-08-2009
Advertentie