obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
Analoge wederverkoop: mogelijk vanaf 1 januari
Zippo
Kabelbedrijven moeten het analoge tv-pakket beschikbaar stellen voor wederverkoop. Zowel de Telecommunicatiewet als de Mediawet is op dat punt gewijzigd. De amendementen Van Dam treden op 1 januari in werking.

UPC laat weten dat het bedrijf "een document heeft klaarliggen", dat op verzoek beschikbaar zal worden gesteld aan geïnteresseerde partijen. Op dit moment zijn er echter geen gesprekken met gegadigden. Ziggo zegt aan de wet te voldoen, maar doet geen uitspraken op de vraag of er onderhandeld wordt. Dat is bedrijfsvertrouwelijke informatie, zegt een woordvoerder.

De analoge wederverkoop was onderdeel van de regulering van Opta van 2008. Zowel Ziggo als UPC was ver gevorderd met de uitwerking van die verplichtingen. Beide hebben een referentieaanbod geschreven dat door Opta is getoetst. Opta heeft ook tariefbesluiten gepubliceerd. Tele2 was dicht bij de lancering van een analoge tv-dienst, totdat de bestuursrechter CBb de kabelregulering vernietigde.

Bij de behandeling van de Telecommunicatiewet kwam de wederverkoop weer op tafel. De Tweede Kamer nam de amendementen aan. De Eerste Kamer plaatste er wel kanttekeningen bij. De Europese Commissie is een onderzoek begonnen. Volgens het ministerie van EZ komt Nederland mogelijk in conflict met de Commissie, die wil dat wederverkoop alleen kan worden opgelegd door de toezichthouder(s). Toenmalig minister Verhagen van EL&I zei daarover dat hij de wet zou handhaven en hem 'met verve' te zullen verdedigen in Brussel.

Bron: telecompaper
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Analoge wederverkoop: mogelijk vanaf 1 januari', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo schakelt analoog TV signaal uit vanaf april. Ziggo nieuws : 1 09-03-2018
Blokjesbeeld vanaf 10 februari Storing : 3 12-02-2018
Signaalsterkte analoge TV zenders vrijwel altijd zwakker dan van HD zenders? Analoge radio of televisie storing : 6 26-08-2017
VPN vanaf Cisco modem Eigen netwerk : 4 01-04-2017
Scannen vanaf Printer gaat niet, vanaf PC wel Hardware instellingen : 8 05-11-2016
Advertentie