obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Deel je ervaring!
 Onderwerp afdrukken
CAIW: in de loop van 2010 einde analoge kabelradio/tv
Zippo

Quote

CAIW, de van oorsprong Westlandse kabelaar die 150.000 klanten bedient, heeft aangekondigd in 2010 een einde te willen maken aan analoge kabeltelevisie. Ook de analoge FM-kabelradio zal worden beëindigd. Aart Verbree zegt desgevraagd tegenover DutchMedia: ‘in de loop van 2010 verwachten we (eerder aan het eind dan aan het begin) daarmee op te houden’. Volgens Verbree een logisch gevolg, omdat in steeds meer (nieuwbouw)gebieden televisie en radio via glasvezel uitsluitend op basis van IP wordt afgeleverd en dat gaat in zijn optiek niet meer samen met analoge distributie. Sinds 2005 heeft CAIW de strategie dat het basisprodukt kabelradio en kabeltelevisie digitaal is en analoog aanvullend is geworden. Destijds werd het analoge kabeltelevisie-aanbod teruggebracht naar 24 kanalen.

CAIW wil met de nieuwe vrijkomende capaciteit nog meer HD-signalen aanbieden, alsmede nog meer reguliere digitale zenders. Voor nieuwe abonnees geldt dat deze voor relatief weinig geld (10 euro verzendkosten) een digitale kabelontvanger kunnen aanschaffen. Bestaande abonnees hebben deze actie eerder gehad.

CAIW biedt haar digitale kabelradio/kabeltelevisie-signalen zonder codering; elke abonnee heeft daarbij ontvangst zonder dat een smartcard en decodeerapparatuur noodzakelijk is; uiteraard is wel een digitale ontvanger benodigd. Daarmee is CAIW een van de weinige Nedrelandse kabelaars die deze strategie hanteert. Grotere kabelaars UPC en Ziggo die meer dan 90 % van de kabelmarkt bedienen, hebben geen plannen tot afschakeling van het analoge kabelradio- en kabeltelevisie-aanbod. CAIW zal waarschjinlijk de eerste Nederlandser kabelaar zijn die vanuit een analoog aanbod, volledig gedigitaliseerd zal zijn. Satelliet, IPTV en de televisie-ether zijn in Nederland als televisie-infrastructuren al volledig gedigitaliseerd.
Bron DutchMedia Weblog


Logisch dat analoog gaat verdwijnen, er kan nu eenmaal meer verdiend worden met digitale signalen. UPC en Ziggo zullen snel volgen.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'CAIW: in de loop van 2010 einde analoge kabelradio/tv', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Signaalsterkte analoge TV zenders vrijwel altijd zwakker dan van HD zenders? Analoge radio of televisie storing : 6 26-08-2017
Cisco 8485 blijft in loop Klacht over Ziggo : 10 19-02-2017
geen analoge radio Analoge radio of televisie storing : 7 06-06-2016
Beeld loop vast Decoders van Ziggo voor ontvangst digitale radio en tv. : 3 17-04-2015
Roulette ruis op analoge pakket Analoge radio of televisie storing : 17 14-06-2014
Advertentie