obey-robots.txt
Advertentie
data-full-width-responsive="true">
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
UPC en Ziggo samen in mobiel internet
Zippo
De twee grootste kabelbedrijven van Nederland, Ziggo en UPC, slaan de handen ineen om gezamenlijk als mobiele operator te gaan handelen. Dit bleek uit stukken die Webwereld in handen kreeg. Er blijkt een nieuw bedrijf te zijn gestart, genaamd Ziggo 4, waarin zowel bestuurders van UPC als Ziggo deel in nemen. Zowel UPC als Ziggo houden tot op dit moment alles stil. Ziggo 4 zal gaan meebieden in de 2,6GHz-veiling, de veilig voor een nieuwe generatie mobiel internet.

Volgens de KvK-gegevens van het bedrijf richt Ziggo 4 zich op 'de aanleg en exploitatie van ontvangstinrichtingen, telecommunicatie- en omroepnetwerken en andere infrastructurele voorzieningen ten behoeve van het aanbieden van mobiele en vaste telecommunicatie-, media-, internet-, interactieve omroep-, multimedia-, en datatransmissiediensten, alsmede het aanbieden van voornoemde diensten'.

De vier bestuurders zijn sinds 25 maart aan het bedrijf verbonden. Het bedrijf is eind december vorig jaar opgericht; enkele weken na de ontdekking van Tweakers.net dat ook UPC de mobiele-telefoniemarkt wil betreden. Ziggo en Tele2 maakten al eerder bekend dat ze zullen meebieden. De veiling staat gepland voor 20 april, tenzij KPN en Vodafone daar bij de rechter een stokje voor kunnen steken.

Tijdens de behandeling van een kort geding dat door KPN en Vodafone tegen het ministerie van Economische Zaken is aangespannen in een poging de start van de 2,6GHz-veiling tegen te houden, bleek dat ook het bedrijf 'Ziggo 4' als belanghebbende partij aanwezig was. Dit bedrijf blijkt een lege huls te zijn die wordt bestuurd door zowel topmensen van Ziggo als UPC.
Zippo. Niet meer in mijn sas met Cogas.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'UPC en Ziggo samen in mobiel internet', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo en ISDN telefooncentrale Eigen telefoon netwerk : 3 23-06-2019
Ziggo verhoogd tarieven per 1 juli Ziggo nieuws : 3 09-05-2019
Ziggo verhoogt internetsnelheden voor consumenten +25% en bedrijven +20% Ziggo nieuws : 18 24-04-2019
Ziggo kastje in voortuin Helpdesk : 2 08-02-2019
Smartcards weer niet zichtbaar in Mijn Ziggo Digitale radio en televisie problemen, tips & truuks : 3 19-12-2018