obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemene onderwerpen. Post hier als je de goede categorie niet kan vinden.
Brein wil dat Ziggo de Pirate Bay blokkeert
Ziggo moet niet naar de pijpen dansen van Brein. Ziggo moet niet naar de pijpen dansen van Brein. 100%[11 stemmen]
Ziggo moet hier direct gehoor aan geven. Ziggo moet hier direct gehoor aan geven. 0%[0 stemmen]
Totaal stemmen : 11
 Onderwerp afdrukken
Brein wil dat Ziggo de Pirate Bay blokkeert
Zippo
Antipiraterijstichting BREIN wil dat de grote internetaanbieder van Nederland, Ziggo, de Zweedse downloadsite The Pirate Bay blokkeert. BREIN heeft de provider een brief gestuurd met dat verzoek, vertellen bronnen aan de NOS.

Via de website van The Pirate Bay kunnen bezoekers met torrentbestanden auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden. De site heeft maandelijks een miljoen unieke Nederlandse bezoekers.

De site is BREIN al een tijd een doorn in het oog. In oktober vorig jaar verbood de rechter de site in Nederland. De beheerders van de populaire downloadsite moesten uiterlijk 1 maart 2010 de site voor Nederlanders onbereikbaar maken. Tot op heden is dat niet gebeurd.
Afgewezen

BREIN probeert met het verzoek aan de provider alsnog de site voor Nederlanders onbereikbaar te maken.

Ziggo heeft dat verzoek afgewezen en zegt alleen aan het verzoek te voldoen als de rechter hen daartoe dwingt. Stichting BREIN heeft geen commentaar.

Rechtszaak
Volgens ICT-jurist Arnoud Engelfriet is de brief een eerste stap voor een rechtszaak. "Een stichting als BREIN is verplicht eerst te onderhandelen met een partij voordat ze naar de rechter kunnen stappen."

Engelfriet acht de kans van succes miniem. "Er is een wettelijke bescherming voor providers. Die bescherming is gemaakt om te voorkomen dat providers steeds meer sites moeten blokkeren."

Anders providers , zoals KPN, UPC en Tele2, hebben geen brief gekregen. Engelfriet vermoedt dat BREIN Ziggo als testcase gebruikt. Met een eventueel positieve uitspraak van de rechter kunnen andere providers makkelijker worden aangepakt.

Bron NOS


Ziggo moet downloadsite blokkeren, stelt Brein. Wat vindt u? Maak gebruik van de enquête.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Undertaker
Ze moeten zeker niet naar de pijpen van brein dansen
Met vriendelijke groet, Undertaker
 
guicher
Hoeveelheid censuur op internet groeit...http://tweakers.net/nieuws/47610/hoev...roeit.html

Als een rechterlijke macht of wie dan ook mij gaat verbieden om website te bezoeken waarvan zij denken dat deze niet goed zijn voor de maatschappij of wie dan ook. Is dat dan geen censuur? En volgens mij geldt ook nog steeds Artikel 16 van de grondwet: Geen feit is strafbaar dan uit kracht van een daaraan voorafgegane wettelijke strafbepaling. En voorzover ik weet is er nog steeds geen wet die het downloaden van muziek en films verbied als ze voor persoonlijk gebruik worden toegepast.

Shock
 
Zippo

Quote

En voorzover ik weet is er nog steeds geen wet die het downloaden van muziek en films verbied als ze voor persoonlijk gebruik worden toegepast.


Zelfs als die er wel was mag de toegang tot een site waar ook legale dingen te downloaden zijn niet verboden worden.

Vergelijk het met een snelweg. Mogen we de snelweg niet meer op omdat we de wet zouden kunnen overtreden door te hard te rijden?

Dit belachelijke idee is precies wat Brein wil.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
mesa57
Er zijn ook maatregelen in de maak waarbij providers de toegang tot kinderporno sites moeten blokkeren. Die sites zijn natuurlijk illegaal. Maar als je recentelijke uitspraken van de rechter leest, dan is het verwijzen naar illegaal download materiaal ook illegaal. En net zo illegaal als die k.p. sites. De wetten die op de eerste categorie slaan zijn net zo geldig voor de 2e categorie.
 
Zippo
Ziggo onder grote druk om moedwillig te verliezen van BREIN

De Piratenpartij maakt zich grote zorgen over het aangekondigde kort geding van stichting BREIN tegen Ziggo. De auteursrechten industrie probeert op deze manier het Nederlands parlement buiten spel te zetten door jurisprudentie te kopen met top-advocaten.


De Piratenpartij heeft vernomen dat BREIN en Ziggo achter gesloten deuren al enige tijd in gesprek zijn. BREIN zou, onder dreiging van het aanpassen van de licentievoorwaarden van diensten die Ziggo nu of in de toekomst aanbied, grote druk hebben uitgeoefend op Ziggo om zich tijdens het kort geding sub-optimaal te laten verdedigen. Het is de Piratenpartij niet bekend of het hier om licentievoorwaarden van online on-demand TV diensten gaat, of reguliere doorgifte van bestaande Ziggo TV diensten.
Los van de timing, BREIN opent namelijk de aanval terwijl het parlement met mei-reces is, valt op dat BREIN iedere Nederlander met een snelle internetverbinding op voorhand schuldig verklaart door te beweren dat zij "vooral op het internet zitten vanwege de toegang tot illegale muziek, films, televisieseries en games". Op deze manier criminaliseert BREIN ten onrechte bijna alle internetgebruikers.


BREIN heeft aangekondigd dat de uit het kort geding voortvloeiende jurisprudentie zal worden gebruikt om ook aan andere internetproviders de dure censuurtechnologie op te leggen. Op deze manier dreigt, buiten de politiek om, de discussie over netwerkneutraliteit, het gelijkheidsbeginsel van het internet, beëindigd te worden voordat deze begonnen is. Tevens negeert men wederom doelbewust het feit dat het maken van een kopie voor eigen lering en gebruik expliciet is vrijgesteld in de auteurswet van 1912.


Recentelijk is door de Europese volksvertegenwoordiging bepaald dat de aansprakelijkheid van de inhoud die over een internetverbinding gaat, niet bij de internetproviders ligt. BREIN gaat hier direct tegenin, door het creëren van een precedent op nationaal niveau, zodat de internetprovider wél inhoud van het internet moet gaan censureren. Lijsttrekker Samir Allioui: "De rechten van de burger mogen niet buiten de democratie om worden beperkt, hiermee verklaart BREIN zich vijandig tegenover de democratie en de rechtsstaat". Daarnaast vindt de Piratenpartij dat discussie over censuur en netwerkneutraliteit binnen het parlement moet plaatsvinden en niet via de rechter.

Lees het hele verhaal op de bron: http://www.piratenpartij.nl/persberic...sberichten
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Brein wil dat Ziggo de Pirate Bay blokkeert', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
Opzegging Ziggo Klacht over Ziggo : 2 27-07-2022
Ziggo Snelheidsprobleem Algemene computer en software vragen. : 8 09-05-2021
Advertentie