obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Ideeën over welke zender in welk pakket moet. Of welke ontbrekende zenders er nog bij moeten komen. Dit de plek om erover te discussiëren.
 Onderwerp afdrukken
Ziggo verleidt kijkers tot de digitale overstap
Wout
Jawel Ziggo is in beweging. Ze richt opnieuw het kabelnetwerk in dit ten koste van de oude vertrouwde analoge tv- en radiosignalen.

Als dit doorzet wordt je straks gedwongen een digitaal ontvangstpakket af te nemen en zullen de prijzen weer stijgen.

Quote

Ziggo verleidt kijkers tot de digitale overstap

UTRECHT - Digitale kijkers krijgen meer op televisie. Bij de extra kanalen zitten alle regionale omroepen, de Arabische zender AlJazeera en een tiental andere zenders.
In principe zijn alle moderne toestellen geschikt voor digitale ontvangst. Een extra kastje pikt het digitale signaal op inclusief de elektronische programmagids.

Zo’n ontvanger kost minimaal 50euro. Iedere ontvanger gebruikt ook stroom, wat afhankelijk van het type een tot enkele tientjes per jaar kan kosten. Niet alle tv’s binnen een huishouden hoeven tegelijk over te stappen op digitale televisie; het analoge signaal blijft ook werken. In de meeste huishoudens is de woonkamer de plek voor digitaal tv-kijken, terwijl de slaapkamer en kinderkamer het analoge signaal houden.

De suggestie dat Ziggo klanten uit het analoge pakket ‘uitrookt’ is mede daarom volgens Vos onzin. ,,We hebben weliswaar het liefst dat mensen digitaal kijken, vanwege de extra capaciteit. In theorie mogen we wettelijk gezien terug naar 15 analoge zenders, maar we moeten ook meewegen dat het analoge pakket nog steeds belangrijk is. Negentig procent van onze digitale kijkers, hebben extra tv’s in het huishouden waarop nog analoog gekeken wordt. Volledige digitalisering gaat ooit wel spelen, maar op welke termijn kunnen we nu absoluut niet overzien.’’

Het aantal zenders krimpt alleen maar verder ten gunste van digitale televisie, voorspelt voorzitter Raymond Houtman van de Utrechtse Programma Raad. De raad houdt er dan ook rekening mee dat haar taak er met een paar jaar opzit. ,,We proberen altijd te vechten voor een breed pakket voor de Utrechtse kijkers. Maar onze invloed wordt wel steeds meer ingeperkt nu de kabelmaatschappij de ruimte verkleint’’, zegt Houtman. Op het verdwijnen van vier zenders wil de raad niet vooruitlopen.

Er verandert overigens op korte termijn meer op de kabel. De Utrechtse programmaraad heeft Ziggo geadviseerd om Arte TV en Rai Uno in het basispakket te vervangen door Podium TV en TV España. Ziggo verwacht dit advies over te kunnen nemen, maar dat is wel afhankelijk van de contractonderhandelingen met de nieuwe zender Podium TV.

Vorig jaar schrapte het toenmalige Casema al het zogenoemde Budgetpakket, waarmee de kabelkijker vijftien zenders kreeg voor ongeveer tien euro per maand.


Bron AD


Quote

Ziggo streept in tv-aanbod

UTRECHT - Kabelmaatschappij Ziggo, voorheen Casema, schrapt vier kanalen uit het standaardpakket van de Utrechtse kabeltelevisie.
Dit om ruimte te maken voor digitale kanalen. Momenteel zitten er 34 zenders in het analoge (niet digitale) standaardpakket, per 1 januari 2009 worden dat er 30.

Volgens woordvoerder Gradus Vos van Ziggo, is de maatregel een logisch gevolg van de digitalisering van de kabeltelevisie. Eenderde van de abonnees van de kabelmaatschappij is inmiddels overgestapt op een digitaal pakket.

,,Voor iedere analoog kanaal dat we schrappen, kunnen we er zes tot acht digitaal brengen. We hebben nu in ons gebied meer dan een miljoen digitale abonnees, en die willen meer.’’

Welke zenders uit het analoge pakket geschrapt worden, is nog niet duidelijk. Dit verschilt volgens Ziggo ook per regio. Wel verdwijnt in ieder geval het etalagekanaal. Aan het eind van het jaar wordt meer duidelijk.

De zenders die uit het analoge pakket gaan, blijven waarschijnlijk wel beschikbaar via het basispakket van de digitale televisie. Vos: ,,Vroeger was het verdwijnen van een zender een veel groter probleem. Dan was hij echt weg, straks zitten ze nog gewoon in het digitale pakket.’’

Kijkers die de verdwenen zenders missen, zullen moeten overstappen op digitale televisie, wat voordelen en nadelen heeft. De kabelbedrijven bieden hun digitale klanten meer zenders met een betere kwaliteit beeld en geluid, maar de ontvanger moet de kijker zelf betalen en die werkt met slechts 1 toestel.


Bron AD


Quote

Ziggo schrapt tv-zenders

AMERSFOORT - Kabelexploitant Ziggo brengt het aantal tv-zenders in zijn analoge basispakket in Amersfoort en omgeving terug van 34 naar 30. De maatregel, bedoeld om ruimte te maken voor digitale kanalen, gaat 1 januari 2009 in.
Welke zenders worden geschrapt, staat nog niet vast. In elk geval verdwijnt het etalagekanaal.

Namens deze regio heeft de Regionale Programmaraad Eemland gisteravond een conceptadvies op papier gezet over de te schrappen zenders. Wat hem betreft verdwijnen het Duitse ZDF, het Engelse BBC 2 en het Turkse TRT. Op 1 september houdt de programmaraad in de bibliotheek aan de Zonnehof in Amersfoort een hoorzitting, waarop bezwaren tegen dit voorstel kenbaar kunnen worden gemaakt. Daarna formuleert hij zijn definitieve advies aan Ziggo.

In een toelichting zegt secretaris John Stribos dat de programmaraad bij het bepalen van zijn keuze twee uitgangspunten heeft gehanteerd. ,,Alle geledingen moeten in een pakket aan de orde komen. Daarnaast is de kijkdichtheid van belang geweest. Desondanks zijn het moeilijke beslissingen geweest. We weten nu al dat er veel bezwaren tegen zullen komen. Maar wat we ook besluiten, we zijn verzekerd van bezwaren van kijkers.’’

Het ZDF en de BBC 2 mogen van de raad uit het pakket op grond van de door Ziggo geleverde kijkcijfers. ,,Met pijn in het hart hebben we ook voor het Turkse TRT gekozen,’’ aldus Stribos. ,,We hebben hier tenslotte een grote Turkse gemeenschap. Maar de cijfers wijzen uit dat de analoge versie van TRT weinig wordt bekeken. Blijkbaar benutten de Turkse kijkers andere mogelijkheden de zender te ontvangen.’’

Bron AD


Wat denken jullie hier nou van?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Ziggo verleidt kijkers tot de digitale overstap', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Student op zoek naar klantnummer Ziggo Algemeen : 4 22-04-2024
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
Opzegging Ziggo Klacht over Ziggo : 2 27-07-2022
Advertentie