obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo
Zippo

Quote

"Greetings Holland, wij zijn Anonymous. We hebben gezien dat een aantal van jullie providers The Pirate Bay heeft geblokkeerd na het vonnis in de rechtszaak. Wij zijn zeer ontstemd." Zo begint de YouTubevideo waarin een gemaskerde animatiefiguur van hackersgroep Anonymous dreigt Tele2, KPN, Ziggo en UPC aan te vallen. Hieronder zie je de video.

YouTube Video


Echt?

Het is niet duidelijk of de video echt van Anonymous komt, maar de providers nemen de bedreiging serieus. en nemen ze voorzorgsmaatregelen. "Er staan technische mensen stand-by bij ons", zegt de woordvoerder van Ziggo. "We hebben een aantal scenario's geschetst en we zullen onze klanten inlichten als er iets gebeurt."

Tele2 zegt alle zakelijke klanten een mail te hebben gestuurd om hen te informeren over de aanval en de eventuele gevolgen. Meer details wil de woordvoerder niet geven: "we willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn". Hij verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar de websites van de providers en de overheidsinstellingen sturen, in de hoop dat de servers onder de druk bezwijken.

Ook de andere providers zeggen alert te zijn en maatregelen te hebben genomen.
Tweede Kamer doelwit

Op een website die de groep vaak gebruikt staan als doelwit ook de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt de dreiging ook serieus: het heeft sinds dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. De mankracht is verdubbeld, zegt het NCSC.
Blokkade

De spreker in de video zegt dat Anonymous kwaad is over de blokkade van The Pirate Bay door de Nederlandse providers. De providers zijn namelijk door de rechter verplicht om The Pirate Bay te blokkeren. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.

Stichting Brein eiste het verbod op The Pirate Bay. Ook zij worden genoemd in de dreigvideo.

Bron: NOS


Quote

De beruchte hackersgroep Anonymous dreigt morgen een grote aanval uit te voeren op Nederlandse internetproviders en de overheid.

De doelen zouden onder meer de stichting BREIN, KPN, Ziggo, Tele2, UPC en XS4All zijn. Op een lijst op de site Pastebin, die de hackers vaker gebruiken, staan ook de websites van de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie houdt sinds afgelopen dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. "We staan klaar voor het geval er inderdaad een cyberaanval komt. We hebben onze mankracht verdubbeld. Zulke dreigingen nemen we altijd serieus", aldus een woordvoerder.
Blokkade Pirate Bay

Reden voor de aanval is de Nederlandse blokkade van downloadsite The Pirate Bay. "Dat stichting BREIN een paar politieke vrienden heeft en een gewoonte om nepbewijs te maken, betekent niet ze de macht zouden moeten hebben om met ons internet te klooien", zegt Anonymous op videowebsite YouTube.

De providers nemen de dreiging zeer serieus. Ze zeggen maatregelen te hebben genomen, maar de woordvoerders willen niet zeggen welke. ,,We willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn, precies", aldus een woordvoerder van Tele2.
Servers bezwijken onder druk

Tele2 verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar zijn website zullen sturen, zodat de servers bezwijken onder de druk. Volgens Ziggo is het nog niet bekend "hoe en langs welke weg ze gaan aanvallen".

De rechtbank in Den Haag had de internetaanbieders opgedragen om The Pirate Bay te blokkeren. De downloadsite werd in 2003 opgericht in Zweden. Via de site kunnen internetters illegaal muziek, films en software uitwisselen. Het is een van de populairste websites in zijn soort. Ziggo noemt het opmerkelijk dat het bedrijf dreigt te worden aangevallen om een vonnis waar het het niet mee eens is.

Bron: RTL Nieuws

Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Black Tiger
Nogal onverstandig van Anonymous als dit echt waar is.

Ze hebben nu van een heleboel mensen overal ter wereld toch een vorm van sympathie wegens hun acties, ook al zijn ze illegaal en brengen ze overlast voor bepaalde bedrijven.

Maar ze kunnen beter stichting Brein aanvallen. Als ze nu de grote Nederlandse providers gaan aanvallen, vanwege iets waar die toch NIETS aan kunnen doen, en de eindgebruikers krijgen hier last van, dan verliezen ze echt veel sympathie.

Een aantal van de grote providers doet namelijk alles wat ze kunnen. Eerst al het verbod negeren tot er een rechtszaak komt, toen andere ip's doorlaten en nu dat niet mag proberen ze het nog met een hoger beroep.
Daar zitten allemaal ook een boel kosten aan verbonden en daar moet Anonymous ook aan denken. Meer dan je best kun je niet doen.
Je kunt niet als grote provider zomaar de wet aan je laars lappen en dan niet blokkeren daar waar de rechter een blokkade heeft opgelegd.

Een aanval van een jaar zou daar nog geen verandering in kunnen brengen.

Daarnaast zijn er veel meer torrent sites dan alleen TPB verboden. Brein richt zich nu ook al enige tijd op Newsservers en buiten die grote newsserver die al gestopt is zijn ze ook bezig met Eweka. Daar is voor een aantal zaken de retentie al tot flut teruggebracht. Een xbox game van november 2011 was niet meer te downloaden bijvoorbeeld. Op een andere newsserver wel. En dat was niet alleen met die ene game het geval maar met veel meer dingen.
Een klacht van een klant over de retentie leverde het antwoord op dat "ze daar verder niets aan konden doen en hun diensten ook niet bedoeld waren voor illegale doeleinden". Dus daar gaat het ook al mis.

Dus het doel is goed, maar ze richten zich dan met hun aanval op de verkeerden.
Inclusief dus dat de eindgebruiker dit gaat merken en dat wekt niet alleen bij eventuele zakelijke sympathisanten maar vooral bij de gewone klanten veel antipathie als het internet er uit ligt.

Dus hoe dan ook een zeer ondoordachte en bijzonder onverstandige actie als dit dreigement waar is en als ze dat door gaan zetten.
Het leidt tot niets behalve veel kwaadheid en antipathie. Ik kan me dat van Anonymous niet voorstellen, die doen normaliter toch wel verstandiger acties.

P.s. Het zal wel fake zijn, want ik hoor net in het bericht dat de aanval vandaag (13 oktober) zou plaatsvinden. En heb nog niets gemerkt.
Greetings, Black Tiger
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Ziggo biedt heel Den Haag Gigabit-internet Ziggo nieuws : 1 04-02-2020
AL 2 dagen geen internet en al meerder storingen sinds ik klant ben van Ziggo in 10 weken. Klacht over Ziggo : 2 25-11-2019
Ziggo aansluiting niet opgeleverd nieuwbouw Algemeen : 3 25-10-2019
Nieuwe GIGA snelheid bij Ziggo Zakelijk Ziggo nieuws : 1 16-10-2019
Ziggo Zakelijk internet + TV nu met 12 maanden gratis Movies & Series XL Ziggo nieuws : 1 22-08-2019