obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van en over Ziggo" posten.
 Onderwerp afdrukken
ACM wil overname Ziggo en UPC onderzoeken
Zippo
De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil de fusie tussen kabelexploitanten UPC en Ziggo onderzoeken. Dat maakte de ACM gisteren bekend.

De toezichthouder heeft de Europese Commissie gevraagd de aanvraag voor de fusie door te sturen. Volgens bestuursvoorzitter Chris Fonteijn is er "alle aanleiding'' om de fusie in Nederland te beoordelen. "Wij weten het beste wat er in Nederland gebeurt. Wij hebben de kennis over de Nederlandse markt in onze organisatie. Daarbij is deze mogelijke fusie een nationale zaak. De kabels liggen in Nederlandse grond en het zijn uitsluitend Nederlandse huishoudens die aangesloten zijn'', stelde hij.

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, liet eind januari weten Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro.

De ACM wijst er in zijn verzoek aan Brussel op dat de beoogde fusie grote gevolgen kan hebben voor de Nederlandse markt voor televisie, internet en telefonie via de kabel. Samen kunnen beide bedrijven zo'n 7 miljoen Nederlandse huishoudens bereiken en worden ze veruit de grootste aanbieder van kabeldiensten in het land. De grensoverschrijdende gevolgen zijn volgens de opvolger van telecomwaakhond Opta echter beperkt.

De ACM geeft verder aan dat in 2011 een onderzoek naar een overname van Liberty Global in de Duitse kabelmarkt werd doorverwezen naar de Duitse toezichthouder.

Een woordvoerder van Liberty Global wilde dinsdag niet reageren. Het bedrijf van de Amerikaanse miljardair John Malone, sinds de overname van Virgin Media vorig jaar in juridische zin een Brits bedrijf, liet eerder weten dat de overname niets aan de marktomstandigheden verandert. Door de regionale spreiding van het Nederlandse kabelnet kunnen consumenten momenteel niet kiezen tussen het aanbod van UPC of Ziggo.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'ACM wil overname Ziggo en UPC onderzoeken', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Student op zoek naar klantnummer Ziggo Algemeen : 4 22-04-2024
Ziggo VAW Klacht over Ziggo : 2 19-01-2024
Ziggo ver onder de maat bij verhuizing Klacht over Ziggo : 4 24-12-2023
Ziggo Safe Online Algemeen : 2 30-11-2023
Opzegging Ziggo Klacht over Ziggo : 2 27-07-2022
Advertentie