obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Fusie Ziggo en UPC mag, Film 1 moet dan weg
Zippo
De Europese Commissie gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van kabelexploitant Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van branchegenoot UPC.

Ziggo en UPC gaan na de overname samen verder onder de naam Ziggo. Het fusiebedrijf moet wel het eigen filmkanaal Film1 afstoten, omdat het anders een te sterke positie zou krijgen als aanbieder van dergelijke betaalzenders. Een woordvoerder van Liberty Global wilde desgevraagd niet ingaan op de vraag of het bedrijf al een koper op het oog heeft.

Daarnaast moeten televisieaanbieders de mogelijkheid krijgen hun diensten ook via internet aan te bieden. Bestaande contracten met de kabelmaatschappijen stellen daar beperkingen aan. Verder heeft Liberty Global de garantie moeten geven dat het op zijn netwerk voldoende capaciteit zal vrijhouden voor spelers die films en televisieprogramma's aanbieden via intenet, bijvoorbeeld Netflix.

Voor de strijd om de gunst van televisiekijkers verandert de fusie volgens de Europese Commissie niets, omdat Ziggo en UPC in verschillende regio's actief zijn. Wel waren er zorgen in Brussel over de sterke marktpositie die het fusiebedrijf zou krijgen richting met name Nederlandse televisiezenders. De concessies die Liberty Global zelf heeft voorgesteld, nemen die bezwaren weg.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Fusie Ziggo en UPC mag, Film 1 moet dan weg', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen